Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama: 5 işçi şehit oldu!

Ankara'daki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama yaşandı. Patlama nedeniyle 5 işçinin şehit olduğunu açıkladı.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde patlama meydana geldi. Patlama, Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda yaşandı.

Patlamanın fabrikada çıkan yangın sonrası meydana geldiği öğrenildi. Patlama sonrası yaralanan işçiler ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

5 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda yaşanan patlama ile ilgili Milli Savunma Bakanlığından (MSB) açıklama geldi. MSB, yaptığı açıklamada 5 işçinin şehit olduğunu duyurdu.

MSB yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen ve 5 işçinin şehit olduğu patlamaya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından da açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

- 10 Haziran 2023 günü saat 08.50 sıralarında Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ CBS tarafından derhal iki C.Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır. Olayın adli boyutu tüm yönleriyle araştırılmakla, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAHKİKAT TALİMATI

Patlamaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından da açıklama geldi. Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, patlamaya ilişkin bilgi aldığı ifade edildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Roket ve Patlayıcı Fabrikası'ndaki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Hatay'a giden Bakan Güler, Elmadağ'da meydana gelen patlama nedeniyle programını yarıda keserek Ankara'ya döndü.

Bakan Güler, patlamayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

- Bu sabah 08.37'de MKE A.Ş Elmadağ Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir patlama meydana geldi. Maalesef 5 işçi kardeşimizi kaybettik. Patlama meydana gelene kadar kamera kayıtları mevcut. Patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. İşçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Olay teferruatlı biçimde incelenecek ve gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Tekrar başımız sağ olsun.

FAHRETTİN KOCA DA AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Makine ve Kimya Endüstrisine ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'ndaki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

Kaynak: Anadolu Ajansı

# ankara # MKE # patlama # son dakika # fabrika