Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya'daki görüşmeleri başladı! İşte kritik görüşmelerin detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda devlet ve hükümet başkanları ile görüşmelerini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya'daki görüşmeleri başladı! İşte kritik görüşmelerin detayları

Dünyanın dört bir yanındaki 147 ülkeden temsilcileri ağırlayan, 1-3 Mart tarihlerinde düzenlenecek ve 52 panelin yapılacağı 3. Antalya Diplomasi Forumu sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında devlet ve hükümet başkanları ile görüşmeleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kapsamda, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama geldi. Görüşmede, Türkiye ve Bulgaristan ilişkileri, Ukrayna-Rusya ve İsrail-Filistin çatışmaları ile ilgili son gelişmeler ele alındı.

Erdoğan görüşmede, Türkiye ve Bulgaristan arasında özellikle savunma sanayii ve enerji alanlarında işbirliğinin artırılması ve diğer alanlarda da ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Bulgaristan ile kara yoluyla LNG ihracatı, tecrübe paylaşımı ve yenilenebilir enerji alanlarında işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin hem Ukrayna-Rusya hem İsrail-Filistin meselelerinde çatışmaların bölgeye yayılmasını engellemeyi öncelediğini, sorunların diyalog ve barış yoluyla çözülmesi için azami gayret sarf ettiğini söyledi.

ERDOĞAN, BERDİMUHAMEDOV İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Berdimuhamedov ile de görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ile Türkmenistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ile İsrail'in masum sivillere yönelik sistematik saldırıları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ile tüm alanlarda iki ülkeye de kazandıracak karşılıklı adımların artarak sürdürülmesi ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar dolar seviyesine ulaştırılması için gayretlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in gıda yardımı almak üzere bekleyen sivillere yönelik saldırısının kabul edilemez olduğunu, bölgeye gönderilen insani yardımları artırmak için Türkiye ve Türkmenistan'ın işbirliği yapabileceğini ifade etti.

Görüşmede, Türkiye ile Türkmenistan arasında "Doğal Gaz Alanında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Karşılıklı İşbirliği Mutabakat Zaptı", "Petrol ve Doğal Gaz Alanlarında İşbirliğine İlişkin Niyet Beyanı" ve "Türkmenistan Havayolları ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi Arasında Mutabakat Muhtırası" imzalandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# cumhurbaşkanı erdoğan # Antalya Diplomasi Forumu # son dakika