CHP'nin Gara katliamında hükümeti suçlama tavrı sürüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gara operasyonu tartışmaları üzerinden kendisine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Erdoğan'dan yönelttiği 5 sorunun yanıtını beklediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, 13 kişinin ölümünden iktidarı sorumlu tutan tavrını sürdürdü

CHP'nin Gara katliamında hükümeti suçlama tavrı sürüyor

Garaoperasyonu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında söz düellosuna dönüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gara operasyonuna ilişkin bilgilendirme toplantılarına değindi:

- Bu katliamla ilgili kendilerini bilgilendirsinler istedim. Tabi bakanlarım bunu söyleyince ben de CHP'nin başındakini adam zannettim.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şehit edilen 13 vatandaş için Cumhurbaşkanı Erdoğan'nı suçladı:

- Gara'da bir operasyon yapıldı. Geldiler bilgilendirdiler. Daha sonra geçen haftaki grup toplantısında 5 soru sordum. Bu insanlarımız ölmeyebilirdi. Kendi seçimin için oy ver diye mektup alıyorsun, 13 vatandaşımız için mektup almıyorsun. İstanbul seçimleri şehitlerimizden daha mı önemliydi?

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 13 kişinin katledilmesinden iktidarı sorumlu tutan tavrını sürdürdü:

- Hiçbir asker, hiçbir görevli bu operasyonu kabul etmiyor. Biz bunları söyledik, bir sürü hakaretler. Bu sorulara hala cevap almış değilim.bu operasyon yanlış bir operasyon. Çık bu sorulara cevap ver, veremiyorsun. kim bu sorumlu. E Erdoğan sorumlu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 128 milyar dolara ilişkin yaptığı ''Bu işlemlerin tamamı piyasa kuralları çerçevesindedir ve hukuka uygundur. Ne dövizin buharlaşması ne haksız kazanç söz konusudur.'' açıklamasına da yanıt verdi:

- Merkez Bankası'nın kasasındaki 128 milyar dolar buharlaştı. Nereye gitti 128 milyar dolar.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti kongrelerindeki kalabalığa ilişkin de eleştirilerini dile getirdi:

- Orada Kovid-19 hiç olmuyor. Bu Kovid-19 kadar akıllı bir virüs hiç yok ama kahvehaneler açıksa gidiyor.

# erdoğan # operasyon # kemal kılıçdaroğlu # Kovid19 # cumhurbaşkanı erdoğan # kılıçdaroğlu # şehit # asker # gara # recep tayyip erdoğan # Gara Katliamı # Gara operasyonu