Milyonların gözü Bakanlar Kurulu'nda: Hangi iller normalleşmeye adım atacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Bakanlar Kurulu yarın normalleşme gündemiyle toplanacak. Toplantıda yüz yüze eğitim sürecinin nasıl olacağı, on binlerce esnafın beklediği normalleşme kararları ele alınacak. Toplantı sonrası kritik açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek.

Milyonların gözü Bakanlar Kurulu'nda: Hangi iller normalleşmeye adım atacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Milyonların gözü kulağı Bakan Kurulu toplantısına çevrildi.

Bakanlar Kurulu üyeleri 1 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kovid-19 salgınının ana gündem maddesi olacağı toplantıda normalleşme adımları ele alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantıda Bilim Kurulu üyelerinin tavsiye niteliğindeki kararlarını Bakanlar Kurulu üyelerine iletecek.

Vaka sayılarının az olduğu, aşılama işleminin yaygın olarak yapıldığı, yoğun bakım doluluk oranının daha az olduğu iller normalleşme adım atacak. Bu aşamada kararları il bazında hıfzıssıhha kurulları alacak.

Peki, hangi iller yerinde karar dönemine hazır? Bu şehirlerde normalleşmeye nereden başlanacak? İlk öncelikle okullar mı açılacak yoksa kafe ve restoran gibi işletmeler mi? Bu sorunun yanıtı Bakanlar Kurulu toplantısında belli olacak.

Köy okullarında 15 Şubat’ta başlayan yüz yüze eğitimin ardından büyükşehirlerde öğrenciler ne zaman okula gidecek? Buna ilişkin karar da yine Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası netleşecek.

Bakanlar Kurulu toplantısında aylardır iş yeri kapalı olan ve ekonomik sıkıntı çeken on binlerce esnafın durumunun da ayrıntılı şekilde ele alınması bekleniyor.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek alınan kritik kararları milyonlara duyuracak.

# pandemi # erdoğan # ilkokul # bakanlar kurulu # Kovid19 # cumhurbaşkanı erdoğan # vaka # aşı # fahrettin koca # normalleşme # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # karar # salgın # vaka sayıları # lise # Bilim Kurulu # Sağlık Bakanı Fahrettin Koca # yüz yüze eğitim # şubat # ortaokul # 15 şubat # yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak # köy okulları # normalleşme ne zaman # normalleşme ne zaman olacak # bakanlar kurulu toplantısı # Bilim Kurulu kararları # yerinde karar dönemi # kısıtlamalar kalkacak mı # istanbul normalleşme