Kılıçdaroğlu'ndan skandal benzetme

PKK ve HDP'ye yapılan "Kobani" operasyonu Meclis'te grup toplantısı yapan siyasi parti liderlerinin gündemindeydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha HDP'ye destek mesajları verdi. Kılıçdaroğlu, PKK/HDP'ye yapılan terör operasyonuyla FETÖ'nün yurtseverlere kurduğu kumpas davalarını bir tuttu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 6-8 Ekim olaylarının faillerine en ağır cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan skandal benzetme

Şehirleri yakıp yıkan, iç çatışma hedefleyen 6-8 Ekim terör olaylarıyla ilgili başlatılan soruşturma Meclis'in gündeminde...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, operasyonlara tepki gösterdi. Terörle mücadele eden Türk yargısı hedef alındı.

Kılıçdaroğlu, PKK/HDP'ye yapılan terör operasyonuyla FETÖ'nün yurtseverlere kurduğu kumpas davalarını bir tutarak skandal bir benzetmeye imza attı. HDP'ye karşı kumpas davalarındaki gibi haksızlık yapıldığını öne sürdü.

HDP konusu Pazartesi günü basına kapalı yapılan CHP Grup toplantısında da gündeme geldi. Toplantıda bazı milletvekillerinin ""HDP'ye verdiğimiz destek nedeniyle milliyetçilik üzerinden hedef alınıyor, milli olmamakla suçlanıyoruz" dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun ise yanıt olarak "Biz olaya hak, hukuk, demokrasi zemininde bakıyoruz" dediği ifade edildi.

CHP ve HDP'nin karşı olduğu Türk yargısının terör operasyonuna MHP'den ise destek geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kobani eylemlerinin failleriyle sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bahçeli, teröre destek veren Türk Tabipleri Birliği yönetimine ilişkin eleştirilerini bir kez daha dile getirdi.

ulusal.com.tr

# chp # kobani # fetö # pkk # mhp # hdp # devlet bahçeli # kemal kılıçdaroğlu