Öcalan: “Eşbaşkanlık hayata geçsin“

PKK lideri Abdullah Öcalan, AKP'nin açılım paketinde yer alan Eşbaşkanlık sisteminin hayata geçirilmesini istedi. Öcalan, "Eşbaşkanlık sistemi hayata geçirilmelidir, Pratikte uygulanmalıdır" dedi. 27 Ekim'de yapılacak HDP kongresi için de mesaj gönderen Öcalan, "Bu bizim eski projemizdir. Bunu şimdi hayat geçirmeye çalışacağız" dedi.

Öcalan: “Eşbaşkanlık hayata geçsin“

PKK lideri AbdullahÖcalanAKP'nin açılımpaketinde yeralan eşbaşkanlık sisteminin hayata geçirilmesini istedi.

İmralı'da yaptığı görüşmenin ayrıntılarını DİHA'ya anlatan Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın en çok üstünde durduğu konulardan birinin "eşbaşkanlık" sistemi olduğunu belirtti.

Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın bu konuda, "Eşbaşkanlık sistemi gündemleşmelidir. En iyisi ve en temizi eşbaşkanlık sistemidir. Bunu hem gündemleştirmek gerekir hem de pratikte uygulanması gerekir." dediğini söyledi.

27 Ekim'de kongresi yapılacak olan HDP'ye de mesaj gönderen Abdullah Öcalan, "HDP'in bu hafta içinde kongresi yapılacak. Bundan sonra HDP'ye biraz daha ağırlık vermek gerekir ve herkesin buna katkı sunması gerekir. Bu bizim eski projemizdir. Bunu şimdi hayat geçirmeye çalışacağız." dedi.

# AKP # pkk # erdoğan # öcalan # kongre # açılım # İmralı # Abdullah # hdp # Mehmet # paket