Muhalefet partilerinden de ortak açıklamayla ilgili ilk değerlendirmeler geldi

Muhalefet partilerinden de ortak açıklamayla ilgili ilk değerlendirmeler geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamaya olumlu yaklaştı, "Silah bırakma bu topraklara huzur getirecek bir adım" dedi. Vatan Partisi'nden ise sert bir açıklama geldi. Genel Sekreter Serhan Bolluk, silah bırakma adı altında Cumhuriyete silah çekildiğini belirtti, "onları çok fena bozguna uğratacağız" dedi.

AKP ile HDP'nin ortak açıklamasına yönelik muhalefet partilerinden ilk değerlendirmelergeldi. CHP açıklamaya olumlu yaklaştı, Vatan Partisi'nin tepkisi ise sert oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Silahların gölgesinde bir barıştan söz edemezsiniz. Silah bırakma bu topraklara huzur getirecek bir adım" dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da "Silah bırakma çağrısı keşke daha önce olsaydı." yorumunu yaptı. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın hazırladığı metinle ilgili de "Bu talepler oturulup konuşulur elbette" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk'un AKP-HDP ortak açıklamasına sert tepki gösterdi. Bolluk, "silahsızlanma" adı altında Cumhuriyetin hedef alındığını belirtti.

Planın ABD menşeili olduğuna dikkat çeken Bolluk, "planı bozacağız" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da açıklamanın silah bırakma çağrısı değil; AKP'nin cumhuriyeti, vatanı, milleti PKK’ya peşkeş çekme anlaşması olduğunu söyledi. Vural, "Bu vatana ihanet belgesidir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# kemal kılıçdaroğlu # geldi # Oktay Vural # serhan bolluk # muhalefet partileri