Kılıçdaroğlu da konuştu: Bizim için önemli olan...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye sorununun çözümü için yapılan planları değerlendirdi. "Esadlı mı olsun Esad'sız mı?" tartışması yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bizim için önemli olan Suriye'de barışın sağlanmasıdır. Esad'lı, Esad'sız, Suriye'de barış mutlaka sağlanmalıdır" dedi.

Kılıçdaroğlu da konuştu: Bizim için önemli olan...

Suriye'de siyasi çözüm Esad'la mı olacak yoksa Esad'sız mı? Dünya bunu tartışırken, bir açıklama da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Kılıçdaroğlu, "Suriye sorununun çözülmesi lazım. Efendim Esad'lı mı olsun Esad'sız mı olsun. Düne kadar Esad'ı düşman ilan ediyorlardı şimdi Esad'la da olabilir diyorlar. Biz ne diyoruz; bizim için önemli olan Suriye'de barışın sağlanmasıdır Esad'lı, Esad'sız. Suriye'de barış mutlaka sağlanmalıdır.

CHP lideri, Suriye'de sorunun çözülmesi için uluslararası bir konferans toplanması gerektiğini ifade etti. Bu toplantıya ABD, Rusya, Avrupa Birliği, Arap Ligi, İran ve Suriye'deki tarafların çağrılması gerektiğini vurguladı.

Suriyeli'lerin huzur içinde evlerine dönmesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bunun için uygar dünyanın elini cebine atması lazım. Suriye'yi yeniden inşa etmek zorundayız" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# chp # suriye # kemal kılıçdaroğlu # esad