CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu HDP tutum belgesini yorumladı: ''Biz HDP'nin yaptığı açıklamayı değerli buluyoruz''

PKK'nın siyasi uznatısı HDP'nin açıkladığı ittifak tutum belgesi ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi. Tutum belgesini değerli bulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, HDP ile görüşebileceklerini belirtti. CHP Lideri İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başbakan adayı olacağım sözlerini de değerlendirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu HDP tutum belgesini yorumladı: ''Biz HDP'nin yaptığı açıklamayı değerli buluyoruz''

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin ilan ettiği tutum belgesiyle ortak noktaları olduğunu ifade eden CHP'den yeni açıklama geldi. Belgenin "Değerli" olduğu savunuldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, ''Bütün siyasi partilerle görüşen tek partiyiz. Hepsiyle diyaloğumuz var. Kendi görüşlerimizi ifade ediyoruz. Demokrasiyi, medya özgürlüğünü, yargı bağımsızlığını aşağı yukarı bir demokraside olması gereken asgari normları savunuyoruz zaten. Dolayısıyla bu bağlamda biz HDP ile de zaman olursa ortam olursa yer olursa görüşürüz, görüşmeyiz diye bir kuralımız yok zaten.'' ifadelerini kullandı.

“HDP’NİN AÇIKLAMASINI DEĞERLİ BULUYORUZ”

CHP ile HDP arasındaki karşılıklı sıcak mesajlar devam ediyor. Son çıkış CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Partisinin Abant’ta düzenlediği kampın ardından gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu, HDP'nin ilan ettiği 11 maddeli tutum belgesini değerli bulduğunu ifade etti.

- Çatışmalardan uzak tutulmasıyla, durulmasıyla ilgili de bir görüş var, yanlış hatırlamıyorsam mesela HDP "Türkiye’deki bütün toplumsal kesimlerin sorunlarını ve kaygılarını dikkate alan yapıcı bir rol üstlenmeye hazırdır". Bu cümle önemli mesela. "Bütün kesimlerin hem kaygılarını da dikkate alarak" diyor "bir rol üstlenebiliriz". Yani toplumda kendilerine yönelik var olan kaygıları gidermeye dönük de adım atmaya bir anlamda hazır olduklarını söylüyorlar. Biz HDP’nin yaptığı açıklamayı bu bağlamda değerli buluyoruz.

HDP/PKK’NIN TUTUM BELGESİNDE NE VAR?

Peki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteğini ifade ettiği HDP'nin tutum belgesinde neler yer alıyor?

Özerklik talebi dile getirilen belgede PKK ve FETÖ davalarının da durdurulması istendi. Kayyum atamalarına da tepki gösterilen belgede ana dilde eğitim talep edildi.

MERAL AKŞENER'İN ADAYLIK SÖZLERİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in "Ben Cumhurbaşkanı değil, Başbakan adayıyım" sözlerini de değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Sayın Akşener’in başbakanlık görevini üstlenmesi bizim açımızdan da son derece değerli olur, ama bunlar ittifak içinde tartışılmış konular değil” dedi.

# chp # fetö # pkk # hdp # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # tbmm # millet ittifakı # meral akşener # bolu # çözüm # abant # kürt sorunu # değerli # hdp tutum belgesi