CHP'den HDP'nin ''CHP ile PKK'ya bakış açımızda sorun yok'' açıklamasına itiraz gelmedi

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sırasında Faik Öztrak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ulusal Kanal'ın ''HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Abdullah Öcalan ve PKK konusunda HDP ile CHP arasında bir fikir ayrılığının olmadığını savundu. Siz bu konuya ilişkin bir şey söylemek ister misiniz?'' sorusuna Faik Öztrak ''Bu konuların gündeme gelmediğini HDP Eş Genel Başkanı teyit ediyor'' şeklinde yanıt verdi.

CHP'den HDP'nin ''CHP ile PKK'ya bakış açımızda sorun yok'' açıklamasına itiraz gelmedi

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantı sürerken açıklamada bulunan CHP Sözcüsü Öztrak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın, Ulusal Kanal muhabirinin ''PKK konusunda CHP-HDP arasında görüş farklılığı olduğunu düşünüyor musunuz?'' sorusuna ''Bu konularda bir sorun olduğunu düşünmüyoruz'' yanıtını vermişti.

Bu konu yine Ulusal Kanal tarafından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'a da soruldu.

Ulusal Kanal'ın ''Geçen haftaki HDP-CHP görüşmesinde HDP'nin Esenyurt İlçe Başkanlığı'ndan çıkan görüntüler gündeme geldi mi? HDP'nin CHP'ye ziyaretinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Abdullah Öcalan ve PKK konusunda HDP ile CHP arasında bir fikir ayrılığının olmadığını savundu. Siz bu konuya ilişkin bir şey söylemek ister misiniz?'' sorusuna Faik Öztrak şöyle yanıt verdi:

- Birinci sorunuz geçtiğimiz haftalarda da sorulmuştu bu konudaki görüşlerimizi kamuoyuna açık ve net bir şekilde anlattık.

- İkinci sorunuza gelince bu konuların gündeme gelmediğini HDP Eş Genel Başkanı teyit ediyor. Şimdi açıkçası bu sorunun neden sorulduğunu anlayamadım hatta biraz da maksatlı buldum.

# chp # hdp # kemal kılıçdaroğlu # ulusal kanal # HDP İl Başkanlığı # chp hdp # hdp pkk # CHP HDP PKK # faik öztrak # MYK # pkk hdp # Sancar # PKKHDP # CHP Faik Öztrak # Faik Öztrak HDP # CHP Sözcüsü Faik Öztrak # CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak # CHP Merkez Yönetim Kurulu # Mithat Sancar PKK # öztrak # poster # CHP MYK # Mithat Sancar HDP # CHPHDP # HDP CHP # PKK HDP CHP # HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı # HDPCHP # HDP Abdullah Öcalan # HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar # Abdullah Öcalan posterleri # HDP Mithat Sancar