CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sinyali net bir biçimde verdi

MYK’da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay tartışmalarına ilişkin “Genel başkan adaylarının olağanüstü kurultay talep edeceğini zannetmiyorum. Çok sayıda aday çıkabilir. Hiçbir yöneticimizin adayları eleştirmesini istemiyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu sinyali net bir biçimde verdi

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün partisinin MYK üyeleriyle ikinci kez üst üste toplandı.

Toplantıda, parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay başta olmak üzere kurultaya yönelik talepleri değerlendirilirken, bir sonraki kurultayda aday olacağı sinyalini net bir biçimde veren Kılıçdaroğlu’nun şu ifadeleri kullandığı öğrenildi:

EŞİT YARIŞ OLANAĞI SAĞLAYACAĞIZ: Çok sayıda aday çıkabilir. Birden çok aday çıkabilir. Birkaç adaylı bir yarış olabilir. Her çıkan adayın demokratik haklarını gözeterek onlara eşit Yarışma imkanı sağlamak zorundayız. Hiçbir parti yöneticimizin ve partilimizin genel başkan adaylarını eleştirmesini istemiyorum. Tüm CHP üyeleri, bu partide genel başkan olabilecek donanımlara sahiptirler. Bunu gözönünde bulunarak süreci götürmemiz gerekir. Kurultay sürecinde yarışacak adaylara propaganda olanaklarını eşit kullanabileceği, onların adaylık sürecini kolaylaştırıcı bir yöntem izlemeliyiz. Parti içine ve topluma demokratik yarışın zedelendiği algısını yerleştirmemeliyiz. Kurultay süreci ve adaylık yarışı sosyal demokrat bir partide olması gerektiği gibi olacaktır.

İL KONGRELERİNDE KONUŞMA İMKANI SAĞLAYACAĞIZ: Ben adaylık düşünen arkadaşlarımızın olağanüstü kurultay talep edeceğini zannetmiyorum. Çünkü olağan kurultay süreci devam ediyor ve olağan kurultay takvimi boyunca aday arkadaşlarımıza kurultay delegelerinin de seçileceği il kongrelerinde konuşma ve kendilerini anlatma fırsatı veririz. Hiçbir arkadaşımız kendisini dışlanmış, ötekileştirilmiş hissetmemeli.

KİŞİLİK HAKLARINA SAYGILI OLMALIIYIZ: Türkiye’nin sorunu eleştiriye tahammülsüzlüktür. Kişilik haklarımıza saldırılmadığı sürece tüm partililerimizden, tüm adaylardan gelecek her türlü eleştire açığız. Biz de diğer aday arkadaşlarımızın kişilik haklarına saygılı olacağız.

EVİNE DEMOKRASİ GETİRMEYEN TÜRKİYE’YE DE GETİREMEZ: Böylesi demokratik bir yarışın gereklerini oluşturabilmeliyiz. Bu demokratik yarış, partimiz için de Türkiye için de gereklidir. Diğer partilere de örnek oluşturacak bir süreç götürebiliriz. Kendi evine demokrasiyi getiremeyen, Türkiye’ye de ülkeye de bölgesine de demokrasi getiremez. En korktuğum şey, seçim eşitsizliği ve alternatifsiz lider algısıdır.

# kemal kılıçdaroğlu # CHP MYK