Aykut Erdoğdu, CHP Genel Başkan Yardımcısı oldu

CHP'de Selin Sayek Böke'den boşalan Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu atandı. Atamayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Edinilen bilgilere göre MYK'da yeni başka görevlendirmelerde yapılacak, Kılıçdaroğlu 12 olan MYK üye sayısını 15'e çıkartacak

Aykut Erdoğdu, CHP Genel Başkan Yardımcısı oldu

Selin Sayek Böke'den boşalan ilk koltuğa Bülent Tezcan getirildi.

Böke'den boşalan ikinci koltuk ise Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olmuştu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bahsedilen tasarrufu kullandı, bu görev için İstanbulMilletvekiliAykut Erdoğdu'yu atadı. Erdoğdu'nun ismi jet hızıyla CHP internet sitesine de koyuldu.

Kılıçdaorğlu'nun olağanüstü kurultay çağrılarını göğüslemek için "Olağanüstü kurultaya gerek yok. Yenilenmeye gidiyoruz" mesajıyla MYK'da geniş çaplı revizyonu yapmak istediği de kulislere yansıyan bilgilerden.

Ulusal Kanal’ın CHP kaynaklarından edindiği bilgilere göre, revizyon kapsamında bazı isimler değişecek, 12 olan MYK üye sayısı 15'e çıkartılacak.

Boş bulunan kültür ve sanattan sorumlu MYK üyeliği başta olmak üzere diğer boş bulunan makamlar için de CHP lideri görevlendirmeler yapacak.

Yenilenme kapsamında İnsan ve doğa haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı İzmir Milletvekili Zeynep Altıok’un görevden alınması bekleniyor. Yerine ise İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin gelebileceği konuşuluyor. Ulusal Kanal'a konuşan İlgezdi, "Böyle bir şey şu an yok. Zaten her hangi bir açıklama da yapılmadı. Böyle şeyler genelde kulislerde konuşulur" dedi.

Milliyet Gazetesi, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır'ın görevinden alınacağının kulislere yansıdığını yazdı.

Yeniliklere ilişkin Çarşamba günü toplanacak MYK toplantısı sonrası bir açıklama yapılacağı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # chp # kemal kılıçdaroğlu # milletvekili # Aykut Erdoğdu