CHP, AYM'ye gitmiyor

Başkanlık teklifi Anayasa Mahkemesi’ne gitmiyor. Açıklamayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. CHP lideri son sözü milletin söyleyeceğini vurguladı. CHP’nin kararını değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım ise "Oradan bir sonuç çıkmayacağını anlamış olmalılar" dedi. İki lider arasındaki “FETÖ/PKK tartışması” da devam etti

CHP, AYM'ye gitmiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, "Bütün vatandaşlarımızdan tek bir şey istiyorum, Nisan'ın 16'sında yapılacak referandum, bir parti seçimi değil, bir demokrasi seçimi. Demokrasiden yana mı tavır takınacağız, otoriter yönetimden yana mı tavır takınacağız? O nedenle bütün vatandaşlarımdan istirham ediyorum, sandığa giderken düşünün." ifadelerini kullandı.

"Yüce Divan halkın divanıdır, milletin divanıdır"

Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği referandum kararıyla ilgili, kararın sandıkta verileceğini belirterek, şunları söyledi:

"16 Nisan'a kadar önümüzdeki 60 günü milletin hakemliğine emanet edeceğiz. Söz konusu olan milletin egemenliğiyse bu konuda asıl Yüce Divan halkın divanıdır, milletin divanıdır. İşte bunun için Anayasa Mahkemesine başvurmayacağız."

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Yıldırım da CHP'nin AYM kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, "CHP, Anayasa Mahkemesinden bir sonuç çıkmayacağını anlaşmış olmalı" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# chp # kemal kılıçdaroğlu # tbmm # anayasa # AYM