AKP ile Yeni CHP arasındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü! Murat Özçelik

Soner Polat

Soner Polat

Köşe Yazısı

AKP ve Batı’nın en güvendiği bürokratlardan birisiydi. ABD’nin Irak’ı paramparça ettiği, Türkmenleri ezdiği bir dönemde (2007) Irak Özel Temsilcisi oldu. Daha sonra Bağdat Büyükelçisi olarak Irak’a gönderildi. Kürtlerin en güvendiği diplomatların başında geliyordu.

Bu ölümsüz Kürt aşkı bir gün O’nu Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına (KDGM) uçuruverdi. AKP’nin en çok önem verdiği birimdi. Çünkü meşhur “açılım, saçılım” politikaları o binada kotarılıyordu! Daha sonra Dışişleri Bakanlığı’na müşavir oldu.

Yeni CHP ile ABD’nin cicim aylarında Bay Özçelik birdenbire görevinden istifa etti. Ne mi oldu? Bay Kılıçdaroğlu’nun danışmanı oldu. AKP’nin yıldız (!) bürokratıydı; CHP’nin prensi oldu! Böylece bir köprü gibi AKP ile CHP’yi birbirine bağladı.

Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor! Özçelik gelince, Loğoğlu ile Korutürk’e kibarca kapı gösterildi. Şimdi iki usta (!) diplomat herhalde içlerinden şunu geçiriyorlardır: “Sayın Genel Başkanımız için saçımızı süpürge ettik; böyle mi olacaktı!” Fena mı oldu? Parlak kariyerlerine bilmem kaçıncı dönem milletvekili sıfatını da eklediler!

İsterseniz, Bay Özçelik’i kendi sözleri ile podyuma çıkaralım:

Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’e verdiği mülakattan kısa bir kesit koyarsak, resim zaten kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Cansu Hanım:

Türkiye ve Suriye’deki Kürtler için nasıl bir model ortaya çıkacak henüz net değil. Ama Iraklı Kürtler hızla bağımsızlığa doğru gitmiyor mu?

Murat Özçelik:

Belki böyledir. Ama Maliki rejimi altında sizin de bütçenizi kessinler, siz de maaşınızı alamayın, ‘Petrolde, gazda kazandığımı sizinle paylaşmaya hazırım’ deyin ‘Hayır’ desinler. Bunlardan sonra kendi yolunuza gitmeyip de ne yapacaksınız? Böyle bir durumda Türkiye nasıl yardım etmeyecek? Bence Türkiye’deki anamuhalefet de dâhil siyasi partiler işin gerçeğini liderlik düzeyinde gördüğünde Türkiye için yardım etmekten başka bir çözüm yolu olmadığını anlayacaktır.

Cansu Hanım:

Türkiye’nin Iraklı Kürtlerin bağımsızlık ilan etmesine bir itirazı olmamalı diyorsunuz.

Murat Özçelik:

Göreceksiniz Avrupa’nın, Amerika’nın da bir itirazı olmayacaktır.

Murat Özçelik, herhalde herkesi kör âlemi sersem sanıyor! Bakın şu söylediğine: “ABD’nin itirazı olmayacakmış!” Kardeşim, Kürt devletini kuran zaten ABD, niye itiraz etsin ki! Özçelik’e bir tek taç takmadıkları kaldığına göre, yeni CHP’nin Kuzey Irak’ta bir Kürt devletinin kurulmasına destek verdiği anlaşılıyor.

Efendim, Murat Bey’deki cevheri Zaman gazetesi de anlamış olacak ki 27 Nisan 2015 günü kendisi için tam bir sayfa ayırmış! İsterseniz, beyefendinin manşetlik sözlerine birlikte kulak kabartalım: “HDP’nin çıkmasında fayda var. Demirtaş farklı karakter… Bakın bağlamayı almış, türkü söylüyor. İyi bir siyasetçi! Allah’tan da öyle!” İş türküye kaldıysa, İbrahim Tatlıses’ingünahı ne? Başbakan yapalım, sorun kökünden çözülsün!

Her şey iyi hoş da, CHP’nin yurtsever tabanı bir türlü Özçelik’teki bu cevheri (!) algılayamıyordu! Her an maraza çıkabilirdi. Ama sevgili CHP’lilerin gözden kaçırdıkları önemli bir gerçek vardı. Özçelik’in referansı sağlamdı. Murat Bey, “ABD’nin partneri CHP’dir!” demişti. Kemal Bey her türlü tedbiri almıştı. “Olur ya ön seçimde tıpış tıpışoy vermezler!” ihtimaline karşı merkezden garantiye alındı! CHP’lilere hayırlı ve uğurlu olsun! Nur topu gibi bir evlatları oldu!

Diyeceğim odur ki yeni CHP, AKP politikaları ve AKP bürokratları ile seçmenin karşısına çıkıyor. Kim kimle yarışacak belli değil! Benim kafam karmakarışık! İnsana, “CramerCramer’e Karşı” filmini hatırlatıyor:

“Kürtlere özerkliği ben veririm!”

“Bağımsız Kürt devletini ben tanırım!”

“Açılımın daniskasını ben yaparım!”

“Kemal Derviş benimdir; AKP’ye kaptırmam!”

“Cemaatin hâkim, savcı ve polislerini en iyi ben korurum!”

“Sadakanın kralını ben veririm!”

“GAP’ı, pardon Murat Özçelik’i AKP’ye gaptırmam!”

Nereden bakarsanız bakın, Murat Özçelik’in hikâyesi, aslında AKP’leşen yeni CHP’nin ibret dolu savruluşudur. Tıpış tıpış oy verecekler, yağmurdan kaçarken doluya tutulabilir!

Amiral Soner Polat

ulusalkanal.com.tr

# chp # AKP # yeni # sultan # yavuz # arasındaki # köprüsü # Özçelik # Selim # Murat