Komplo teorisi

Çetin Ünsalan

Çetin Ünsalan

Köşe Yazısı

Dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeleri küresel bankerlerin akıl oyunlarıyla okumaya çalışanlar, yıllardır ülkede bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Her anlattıklarında ise aynı savunma mekanizmasıyla karşı karşı kalıyorlar: Komplo teorisi

Bu nitelemeyi yapanların hiçbir karşı bir tez koyamadıkları halde, reddetmenin yolunu bu iki kelimenin ardına sığınarak sürdürmeye çalışıyorlar. Oysa özellikle son yıllarda hızını artırarak aralığı düşen oranda hayatımıza girenlere şöyle bir bakalım.

Ülkenin üzerinde emelleri olanlar, ekonomiyi göbekten dışa bağlayarak, zamanı geldiğinde diz çöktürme politikası uyguluyorlar. Çok uzağa gitmeyin. Bugün anayasadan Suriye meselesine kadar her konuda gerekçe gösterilemeden, akla ve mantığa aykırı yaklaşımlar bunun kanıtı değil mi?

Küresel bankerler ve önden gelen birkaç aile, finansal operasyonlarla iktidarlar belirleyip, olmadı iç ya da dış savaş çıkarıp, kaynakları ele geçirmenin yolunu buluyorlar. Kuzey Afrika’da, Ortadoğu’da yaşananlar bunun kanıtı değil mi? Geriye dönüp bakın. Irak’a niye girildi? İran’ın üzerine neden gidiliyor? Bugün neden Suriye gündemde?

100 yıllık ütopya yeniden önümüze konuluyor. Özellikle Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi BOP ile Türkiye’nin sınırlarının tehdit altında olduğunu söylenmedi mi? Neydi yaklaşım? Komplo teorisi… Peki bu ülkenin Başbakanı her fırsatta BOP’un eşbaşkanı olduğunu söylemiyor muydu?

Ne zamana kadar? BOP haritası ortaya çıkana dek… Bu harita gündeme düştükten sonra ‘bunu söyleyip de kanıtlamayan namerttir, müfteridir, alçaktır’ denildi mi? Denildiği grup toplantılarından il başkanları toplantılarına kadar bire bir ağızdan çıkarak kanıtlandı mı? Ama iki gün öncesine kadar komplo teorisi deniliyordu.

Türkiye’nin toprakları dekar dekar, şirketleri teker teker satılıyor; bu alımları yapanlar mercek altına alınsın denildiğinde, meseleyi gündeme getirenler komplo teorisyeni olarak suçlanmadı mı? Yabancıya toprak satışından Sevda Tepesi’ne, finans kesimindeki sermaye dönüşümünden özelleştirmelere kadar yaşananlara bakın? Ya yabancı ya da yabancı ortaklı konsorsiyumlar… Bu da mı bir anlam ifade etmiyor?

O zaman en can acıtıcı olanı yüze vurmaktan başka çare kalmadı. Bu ülkede bebek katilinin yakalanmadan önce ve sonrasında affının dahi gündeme gelebileceğini söyleyenlere ne deniliyordu? ‘O kadar da değil, komplo teorisini iyice abarttınız.’

Peki bugün ne konuşuluyor? Daha önce bir yasanın içine sıkıştırılarak affedilme teşebbüsü ana muhalefet tarafından tespit edilip, devre dışı bırakılmasına rağmen, ‘ev hapsi’ noktasına geldik. 40 bin kişinin katiline ‘ev hapsi’… Ne güzel memleket değil mi?

Türkiye’yi parçalayacaklar. Yok artık… Irak’ın kuzeyinin hakimi olduğuna inanan serserinin söylediklerini nereye koyacaksınız? Belli bir yaşın üzerindekiler ‘son 50 yıldır bunları duyarız’ diyorlar. Oysa son yıllarda hızla gerçekleşme aşamasına gittiğine bakmıyorlar. Zaman kısaldı, gerçekleşme arttı, ama önyargılar kırılamadı. Neden? Komplo teorisi... Hay teoriniz batsın, uyanın artık.

ulusalkanal.com.tr

- - - - -

# Komplo # teorisi