Önceliğimiz, Rusya'ya ile savaşmaktan kaçınmaktır. Gerisi bizi ilgilendirmez!

Massimiliano Arif Ay

Massimiliano Arif Ay

Köşe Yazısı

Alman Donanma Komutanı Koramiral Kay-Achim Schönbach, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek istediği "safsatasını" dile
getirdikten sonra istifa etti (ya da daha doğrusu istifaya zorlandı!). Schönbach sahip olduğu gerçeğe sadakat cesareti NATO'yu rahatsız etti.

Atlantik soluna yakın bazı İsviçreli gazeteciler, Amiralin ne devrimci ne de pasifist olduğunu açıklayarak olanları geçiştirmeye çalıştı. Bu şekilde halkın kafasını karıştırıp ideolojik olarak savaşa hazırlamak istiyorlar.

Amiral Katolik, bense ateistim. O tutucu, ben ilericiyim. Ama şu anda bunlar kesinlikle önemsiz ayrımlar! Dün önemlilerdir ve muhtemelen yarın da önemli olacaklar, ama bugün değiller.

Diyalektik materyalist siyaset bize evreleri ayırt etmeyi öğretir! Ve bizler bilimsel sosyalistler olarak aksine davranırsak nesnel olamayacağımız gibi yanlış çözümlemeler yapacağımızı da aklımızdan çıkarmamalıyız.

İtalyancada şöyle bir atasözü vardır: "bilge adam aya işaret ettiğinde, budalalar parmağa bakar". Parmağa (Alman Amiralinin kişisel fikirlerine) bakmak ama aya (NATO'nun iç çelişkilerine) bakmamak, solda üstesinden gelinmesi gereken idealist ve küçük burjuva bir yaklaşımdır ve bunu başaramamak durumunda emperyalizmin ve savaşın yararlı budalası olunur.

Bu İsviçreli gazeteciler Amiralin "Rus yanlısı” ancak “ Çin karşıtı” olduğunu dile getiriyor. Eğer bu doğruysa, Amiral de budaladır çünkü Moskova ile Pekin arasında stratejik düzeyde bir ittifak var. Schönbach'ın Çin ve Rusya arasında bir kopuşa dair umutları, beni ilgilendirmeyen ikincil bir çelişkidir.

Amiralin ne hayal ettiği kimin umurunda! Burada beni ilgilendiren politik gerçek, Amiralin bugün emperyalist savaş makinesinin tekerine küçük de olsa bir çomak sokmuş olmasıdır!

Amiral tutucu bir Katolik olabilir ve Çin hakkında da benden farklı düşünebilir, ancak bugün Rusya'ya karşı savaştan kaçınmada temel bir rol üstlenerek Alman silahlı kuvvetlerinde bir ikilem yaratmıştır ve bu, yalnızca budur dikkate değer olan!

Yarın başka bir şeyi, Rus ve Çin ekonomik ve politik sistemini ve bunların, bence, neden emperyalist ülkeler olmadıklarını tartışacağız. Ancak bugün NATO'nun Ukrayna'daki kışkırtmalarının nükleer yıkıma dönüşmesini önlemede birleşeceğiz.

Kimi liberal soldan gelen bir diğer itiraz da Donbas bölgesindeki direniş içinde anti-Semitistlerin de olacağı yönündedir.

Yani? Aptallar her yerde! Aralarında kesinlikle bazı oligarklar var. Ne olmuş varsa? Komünistler, Sosyal Demokratlar ve milliyetçiler de var. Önemli olan, Donbass'ta tüm çelişkileriyle (her halk gibi) Kiev rejiminin dayattığı ırkçı yasalara direnen, topraklarını koruyan ve kendisini AB ve ABD'nin silahlı faşist birliklerinin silahlı baskısına karşı savunan bir halk olmasıdır. Bu, yalnızca bu tüm demokratların, vatanseverlerin ve devrimcilerin üzerinde birleşmesi gereken tek ana siyasi veridir. Gerisini, Donetsk ve Lugansk halklarının cumhuriyetleri tanındıktan sonra tartışacağız.

# abd # rusya # Ukrayna # çin # nato # savaş # siyaset