Elyaf yorgan yıkama nasıl yapılır? Sıcacık uykunuzu temiz tutun! Elyaf yorgan yıkamanın ipuçları

Elyaf yorganlar, son dönemlerde yaygın kullanılan, rahat ve sıcak bir uyku için vazgeçilmez parçalarımızdandır. Ancak, zamanla toz, ter ve diğer kirletici maddelerle dolarlar. Bu nedenle, elyaf yorganlarınızı düzenli olarak yıkamak gereklidir. Elyaf yorgan yıkama nasıl yapılır inceleyelim!

Elyaf yorgan yıkama nasıl yapılır? Sıcacık uykunuzu temiz tutun! Elyaf yorgan yıkamanın ipuçları
Elyaf yorgan yıkama nasıl yapılır?

Elyaf yorganlar, rahat ve sıcak bir uyku için vazgeçilmezdir. Ancak, zamanla toz, ter ve diğer kirletici maddelerle dolarlar. Bu nedenle, elyaf yorganlarınızı düzenli olarak yıkamak, hem uykunuzu taze tutmanızı hem de yorganınızın ömrünü uzatmanızı sağlar. İşte elyaf yorganlarınızı nasıl temiz tutacağınızı ve yıkarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek için bu yazıyı hazırladım.Elyaf yorgan yıkama nasıl yapılır öğrenelim!

 ELYAF YORGAN YIKAMA NASIL YAPILIR?

Elyaf yorganlar, rahat ve sıcak bir uyku için vazgeçilmezdir. Bu vazgeçilmez parçamızı yıkamanın iki yolu mevcuttur. Eğer yüksek kilo kapasiteli makineye sahipseniz makinede, eğer bu tarz makineniz yoksada elde yıkamanız için size detaylı bilgi vereceğim. Elyaf yorganları makinede yıkamak, elyaf yorgan yıkama işinin en kolay yoludur. Ancak, bu işlemi doğru bir şekilde yapmak çok önemlidir. Aksi takdirde, yorganınız zarar görebilir veya dolgu malzemesi topaklanabilir. Elyaf yorganların makinede nasıl yıkanacağını size detaylı vereyim:

Elyaf yorgan yıkama nasıl yapılır? Sıcacık uykunuzu temiz tutun! Elyaf yorgan yıkamanın ipuçları - Resim : 2

  • Yorganın etiketindeki yıkama talimatlarını mutlaka kontrol edin. Genellikle elyaf yorganlar soğuk veya ılık suda yıkanmalıdır.
  • Yorganınızı hazırlarken fermuarlarını veya düğmelerini kapatın. Böylece yorganın içindeki elyaf dolgusu dengeli bir şekilde dağılır fermuarlarınız da yıkama esnasıznda zarar görmez.
  • Çamaşır makinesine yerleştirin ve yorganı tek başına yıkayın. Az deterjan ekleyin. Fazla deterjan kullanımıdan kaçının.
  • Hassas bir çamaşır programı veya elde yıkama modunu tercih ederek yorganınızı yıkayın.
  • Yorganı yıkadıktan sonra iyice durulatın ki deterjan kalıntılarının yorganda kalmasını önleyin.
  • Hafifçe sıktırdıktan sonra açık havada ya da çamaşırlığınıza asarak kurutun.

ELYAF YORGAN YIKAMA ELDE NASIL YAPILIR?

 Elde elyaf yorgan yıkama isterseniz buyurun kolay yolu:

  • Bir küvet veya büyük bir kovayı(büyük bir leğen) ılık suyla doldurun. Suyun sıcaklığı yorganınızın etiketinde belirtilen sıcaklık talimatlarına uygun olmalıdır. 
  • Elde yıkama çamaşır deterjanını suya ekleyin ve iyice karıştırın. Fazla deterjan kullanmaktan kaçının, çünkü bu yorganın içindeki elyaf dolgusunun birbirine yapışmasına neden olur.
  • Yorganı yaklaşık 15-20 dakika boyunca suda bekletin. Böylece kirlerinin suda çözmesini sağlayacağız.
  • Yorganı durulayın, deterjan kalıntılarının kalmamasına dikkat edin.
  • Yorganı hafifçe sıkarak fazla sudan arındırın. (çamaşır makineleri kadar iyi sıkamayacağınız için yıkadığınız yere yüksekçe birşey koyup, yorganı üzerinde bekletirseniz fazla suları kendiliğinden akmış olur, asarken etrafa su damlatmamış olursunuz.)
  • Son olarak, çamaşır askısına asarak kurumaya bırakın. Elyaf yorganlarınızı güneş ışığına maruz bırakmak, kötü kokuların giderilmesine yardımcı olacaktır.