Ahmet Davutoğlu'ndan HDP'ye destek: "Parti kapatmaya karşıyım"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HDP'nin kapatma davasıyla ilgili konuştu. Altılı Masa'nın gayrı resmi ortağı HDP'nin kapatılmasına karşı olduğunu belirten Davutoğlu, "Parti kapatma demokrasiye zarar veriyor" ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu'ndan HDP'ye destek: "Parti kapatmaya karşıyım"

Altılı Masa'nın HDP sevgisi bitmiyor. PKK'nın Paris'teki kültür merkezine yapılan saldırı sonrası taziye mesajları yayınlayan Altılı Masa liderleri, CHP'nin Genel Başkan Danışmanı'nın verdiği ropörtajda Türkiye'nin bölünmesini savunması, Ekrem İmamoğlu'nun HDP'de teşekkürü, HDP'li vekillerin açıklamaları ve bir çok gelişmenin gözler önüne serdiği gerçek, Ahmet Davutoğlu tarafından bir kez daha ikrar edildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında HDP'nin kapatılma davası ve HDP'nin hesaplarına bloke konulması konusunda konuştu. Davutoğlu, parti kapatmaya ilkesel olarak karşı olduğunu belirterek HDP'nin kapatılmaması gerektiğini savundu.

Daha önce AK Parti'nin kapatılma davası açıldığı için siyasete girdiğini belirten Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

- - Ben ilkesel olarak parti kapatılmasına hep karşı çıktım, bir faydası da yok. Demokrasiye zarar veriyor. 80 darbesinde Cumhuriyet Halk Partisi de kapatıldı. Kime ne fayda sağladı?
# Ahmet Davutoğlu # Gelecek Partisi # pkk