Kılıçdaroğlu yine Demirtaş ve Kavala'ya sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, savcıları tehdit etti. Kılıçdaroğlu, “Görevini yerine getirmeyen savcıların ‘Zamanı geldiğinde’ hesabını soracağız” dedi. Terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın serbest bırakılması için de bir kez daha çağrı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu davası üzerinden savcıları tehdit etti:

Görevini yerine getirmeyen savcıların ‘Zamanı geldiğinde’ hesabını soracağız.

Kılıçdaroğlu, terör hükümlüsü eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın da hapisten çıkarılması için bir kez daha çağrı yaptı:

- Bu ülkenin hapishanesinde haksız yere yatanlar var. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, haksız yere yatıyorlar! Asla karamsarlığa kapılmayın. Sandık geldiğinde bir zulüm iktidarına son vereceğiz. Az kaldı; geliyor, gelmekte olan" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlarından PKK destekçisi Nuşirevan Elçi de Rudaw’a verdiği röportajda Türkiye’de özerkliğin getirilmesi gerektiğini savunmuştu.

# kemal kılıçdaroğlu # selahattin demirtaş # osman kavala