İsmail Demir Büyükelçilere Savunma Sanayisini anlattı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, amborgo ve kısıtlamaların Türkiye’nin savunma sanayisindeki atılımını engelleyemeceğini söyledi. Demir, NATO ülkelerini işaret ederek, “dost ve müttefik ülkelerden hasmane tavırlar, bizi yolumuzdan döndürmez ama dostluklara zarar verir” dedi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran da savunma sanayisinde yerlilik ve millilik oranı geliştikçe, Türkiye'nin sahadaki caydırıcılık gücünün de artacağını vurguladı.

Savunma Sanayisi Başkanı İsmail Demir, Ankara’da devam eden 13. Büyükelçiler Konferansı’nda konuştu. Türkiye’nin dış politika ve savunma sanayisi alanında kritik bir dönüm noktasından geçtiğini söyledi.

İsmail Demir, savunma sanayisi konseptinin artık eğitimden enerjiye, sağlıktan ulaşıma, ormandan tarıma kadar geniş bir alanda yer aldığına dikkati çekti.

Savunma Sanayii Başkanı Demir, amborgo ve kısıtlamaların Türkiye’nin savunma sanayisindeki atılımını engelleyemeceğini vurguladı. NATO ülkelerini işaret ederek, “müttefik ülkelerden hasmane tavırlar, sadece dostluklara zarar verir” ifadelerini kullandı.

Konferansta konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran da, savunma sanayiinde yerlilik ve millilik oranı geliştikçe, Türkiye'nin sahadaki caydırıcılık gücünün de artacağını vurguladı.

# ankara # türkiye # nato # ismail demir # Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı # Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii # 13. Büyükelçiler Konferansı