Ankara'da Uzay ve havacılık yatırımları için acele kamulaştırma

Ankara'da bazı taşınmaz özel mülkiyetlerin acele kamulaştırılması kararı alındı. Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Sincan ve Kahramankazan ilçelerini kapsayan kararla, Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanını genişletilecek. İlgili alanlarda yeni üretim tesisleri kurulacak.

Acele kamulaştırma kararıyla Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi genişletilecek. Yeni üretim tesisleri inşa edilecek.

Sincan'ın İlyakut Mahallesi ile Kahramankazan'ın Saray ve Fethiye Mahallelerini kapsayan kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Hangi parsellerin kamulaştırılacağına dair ayrıntılara ise Resmi Gazete'nin internet sitesindeki 31 bin 927 numaralı kararda yer verildi.

Cumhurbaşkanı kararına göre, bazı taşınmaz özel mülkiyetler kamulaştırılarak yatırım amaçlı kullanılacak. Yeni üretim tesislerinin kurulacağı alanda halihazırda uzay ve havacılık alanlarında faaliyetler yürütülüyor.

Acele kamulaştırma işlemi, Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından takip edilecek.

# ankara # Resmi Gazete # cumhurbaşkanı # Sincan # kahramankazan # cumhurbaşkanı kararı # acele kamulaştırma kararı # Saray Mahallesi