Ukrayna ve Rusya operasyondan önce ne görüştü?

Dr. Mehmet Perinçek Rusya ve Ukrayna'nın operasyondan önce yaptığı görüşmeyi açıkladı. Normandiya müzakerecileriyle sağlanan anlaşmayı ABD'nin nasıl baltaladığını Ulusal Kanal canlı yayınında anlattı.

Moskova Üniversitesi Konuk Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Perinçek Ulusal Kanal'da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Halil Nebiler'in sunduğu Teferruat programına konuk olan Perinçek, Rusya ve Ukrayna'nın operasyondan önce yaptığı görüşmeyi açıkladı. Normandiya müzakerecileriyle sağlanan anlaşmayı ABD'nin nasıl baltaladığını canlı yayında anlattı.

Mehmet Perinçek'in aktardığına göre, Rusya, NATO'nun kuşatmasına karşı Ukrayna'da operasyon başlatmasından bir gün önce Normandiya müzakerecileri bir buluşma gerçekleştirdi. Bu buluşmada Rusya, Ukrayna'nın tarafsızlığını ilan etmesini talep etti.

Perinçek süreci şöyle anlattı:

''Bu operasyonu zorunlu hale gelmesinde, başlamasında başka önemli bir ayrıntı da var. Operasyondan bir gün önce Rusya ve Ukrayna yetkilileri, Normandiya'daki müzakere gruplarının temsilcileri yaptıkları görüşmede Rus tarafı Ukrayna'nın tarafsızlığını ilan etmesini istiyor. Ukrayna bunu kabul ediyor fakat 1 saat sonra reddettiklerini açıklıyorlar. Bu arada ABD yetkilileriyle görüştükleri kaydediliyor ve ABD Ukrayna'nın tarafsızlık açıklamasını engelliyor. 
Putin'in sertliği de bundan kaynaklı. Bir söz veriliyor ve ondan sonra 1 saat içinde reddediliyor. Yapacakları tek şey Finlandiya gibi tarafsız olmaktı. Bu kabul edilmeyince operasyonun düğmesine basılmış oldu.''
# abd # rusya # Ukrayna # Perinçek # Putin # nato # moskova # müzakere