AFAD'dan yeni uygulama: Adrese göre haritadan görülebilecek

AFAD, Adrese göre depremde riskli bölgelerin görülebileceği bir uygulama geliştirdi. "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" uygulaması üzerinden ülke genelinde herhangi bir noktanın deprem tehlike değeri öğrenilebilecek.

İki büyük depremin ardından akılları “acaba evimin altından fay hattı geçiyor mu?” sorusu meşgul ediyordu.

İşte Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" isimli internet uygulaması ile bu mümkün olabilecek.

Buna göre "tdth.afad.gov.tr/TDTH/" linkine tıklandığında e-Devlet kullanıcı bilgileriyle uygulamaya giriş yapılıyor. Uygulamadaki, "adres sorgulama" bölümünden il, ilçe ve mahalle bilgileri girilerek bölgenin deprem tehlike durumu öğrenilebiliyor.

Rusya'da bir ilk: İnsansı robot bekçi Bilim ve Teknoloji ODTÜ Samandağ'daki haraketliliğe dikkat çekti Bilim ve Teknoloji Apartman altındaki işletmeler binaya zarar verir mi? Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji NASA, UFO görüntülerini paylaştı! Bilim ve Teknoloji Deprem anında uyarı veren o cihaz Bilim ve Teknoloji TCG Nusret Müze Gemisi Bilim ve Teknoloji TUSAŞ'tan milli uçak hamlesi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk uzay yolcuları işte böyle eğitim alıyor! O süreci anlattılar Bilim ve Teknoloji