NASA şarj süresini kısaltacak: Ne kadar süreye düşecek?

NASA’nın Uluslararası Uzay İstasyonu için geliştirdiği teknolojinin, elektrikli araçları 5 dakikada şarj edebileceği tespit edildi. Karmaşık ısı transfer sistemi dünyada uygulanabilir hale gelirse, elektrikli araçlar şu ankinden 4.6 kat hızla şarj edilebilecek.

Son günlerde çok konuşulan elektrikli araçların en önemli meselesi şarj süreleri. NASA mühendislerinin geliştirdiği “Karmaşık ısı transfer sistemi”nin elektrikli araçları 5 dakikada şarj edebileceği ortaya çıktı.

Elektrikli araçlarda güçlü lityum iyon pillerin şarj edilmesi nedeniyle bir ısı sorunu oluşuyor.

Bu nedenle, ev tipi şarj cihazları yaklaşık 30 amper ve “hızlı şarj” istasyonları 350 amper ile sınırlandırılıyor. Bu da şarj süresini birkaç saate çıkarabiliyor.

NASA Uluslararası Uzay İstasyonu için geliştirdiği “Karmaşık ısı transfer sistemi' ile uzayda uygun sıcaklıklar korunacak.

Bir araştırma ekibi, bu teknolojinin Dünya'da uygulanabileceğini keşfetti. "Aşırı soğutmalı akışlı kaynatma" olarak bilinen yeni teknik, piyasadaki en hızlı araç şarj cihaz akımının 4,6 katını sağlayabilir.

Öte yandan şarj sürelerinin beş dakikaya kısaltacak olan bu teknolojiyi geliştirmek için Purdue Üniversitesi, ek endüstri ortakları arıyor.

META Whatsapp gizlilik kararı nedeniyle savunma verdi Bilim ve Teknoloji Telefonla görüşme verileri açıklandı Bilim ve Teknoloji Elektronik cihazlarda etiket düzenlemesi Bilim ve Teknoloji Çin Ay'ın karanlık yüzüne indi Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji NASA, UFO görüntülerini paylaştı! Bilim ve Teknoloji Deprem anında uyarı veren o cihaz Bilim ve Teknoloji TCG Nusret Müze Gemisi Bilim ve Teknoloji TUSAŞ'tan milli uçak hamlesi Bilim ve Teknoloji