BTK açıkladı: Telefonla görüşme süresi ne kadar oldu?

Cep telefonları hayatımızın olmazsa olmazı oldu. Her dakika yanımızda bulunan bu elektronik alet ile sizce 3 ayda Türkiye'de toplam kaç dakika görüşme yapılmış olabilir? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu verilerine göre tam olarak 80,1 milyar dakika...

Akıllı telefon kullanımının yoğun olduğu bu dönemde, insanlar mesajlaşma ya da görüntülü arama yollarıyla birbirine kolayca ulaşabiliyor. Ancak son veriler, Türkiye'deki kullanıcıların en çok sesli aramayı tercih ettiğini gösteriyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türkiye'de elektronik haberleşme sektöründe mobil arama trafiğiyle ilgili istatiskleri paylaştı. Söz konusu veriler, Türklerin Avrupa'da en çok konuşan ülkeler arasında olduğunu gösteriyor.

Geçen yıl ikinci çeyrekte 80,6 milyar dakika olan toplam trafik miktarı, bu yılın aynı döneminde 81,3 milyar dakika oldu.

Aynı dönemde toplam mobil trafik miktarı 80,1 milyar dakika, sabit trafik miktarı ise 1,2 milyar dakika olarak hesaplandı.

Geçen yılın aynı dönemine göre mobil trafik miktarı yüzde 0,86, bir önceki çeyreğe göre de yüzde 5,4 arttı. Sabit trafik miktarında ise yüzde 7,7 azalma görüldü.

Mobilden mobile trafik miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 arttı, sabitten sabite arama trafik miktarı yüzde 11 düşüş gösterdi.

Geçen yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık 625 milyon dakika olan Türk Telekom’un ses trafiği, ilk çeyrekte yaklaşık 528 milyon dakika olarak gerçekleşti.

# türk telekom # Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu # arama