ABD'nin Kaliforniya eyaletinde korkunç yangın

Kaliforniya'daki orman yangınları hızla yayılıp söndürülemezken eyalet valisi olağanüstü hal ilan etti ve binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre, Cuma günü Kaliforniya eyaletindeki Yosemite Ulusal Parkı'nda alevler yüksek bir hızla başladı ve 2022'de eyaletteki en büyük yangınlardan biri haline geldi.

Rapora göre, bu korkunç yangın aynı zamanda iki binden fazla konut ve ticari binanın elektrik kesintisine neden oldu ve 6 binden fazla kişi birkaç kilometrelik bir yarıçap içinde kırsaldaki evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Ancak şu ana kadar herhangi bir can kaybı raporu yayınlanmadı.

Boris Johnson Ukraynalı askerlerle eğitime katıldı Dünya Eski ABD senatörü Richard Black Washington'u suçladı Dünya Pakistan'ı Muson yağmurları vurdu: 290 ölü Dünya İngiltere'de insanlık dramı! Dünya İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sedatpad'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar! Dünya Nijer emperyalizme karşı ayakta Dünya Rusya Ukrayna'nın İHA saldırısını engelledi Dünya NATO'ya giren Finlandiya'ya ilk silah verildi! Dünya DEAŞ'ın bir lideri daha öldü! Dünya Nijer'de neler oluyor? Dünya Çin ordusunun kuruluşu kutlandı! Dünya İran ve Suriye Türkiye-Suriye normalleşmesini görüştü Dünya