Tren orman yangınının ortasında kaldı: 10 kişi ağır yaralandı

İspanyol makamları, yangının ülkenin doğusunda başladığını oradan geçen bir trenin yolunu değiştirmek istemesi üzere durmasıyla birlikte trenden inen 10 kişinin ağır yaralandığını duyurdu.

Tren, Salı akşamı Valencia bölgesinde seyahat ederken, tren sürücüsü orman yangınları nedeniyle rotasını değiştirmeye karar verdi.

Yetkililer tren kırsal kesimde durduğunda bazı yolcuların indiğini ve hatta kaçmak için camları kıranlar dahi olduğunu duyurdu. Ayrıca yerel basın "on kişinin yaralandığını" bildirdi.

Valencia'nın güneyinde, Val d'Ebo bölgesi çevresinde çıkan  yangın 11.500 hektarı (28.000 dönüm) yaktı ve hafta sonundan bu yana 1.500'den fazla insanı kasaba ve köyleri boşaltmaya zorladı.

Bölge de çalışan acil servisler çarşamba öğleden sonra, Baijis'te çıkan yangında yaklaşık on bin hektarın (25 bin dönüm) yandığını söyledi.

Finlandiya Başbakanı Marin'den kokain partisi Dünya Afganistan'ın başkenti Kabil'de camiye bombalı saldırı Dünya Çin'de sel felaketi: 2. seviye alarm verildi Dünya İngiltere'de insanlık dramı! Dünya İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sedatpad'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar! Dünya Nijer emperyalizme karşı ayakta Dünya Rusya Ukrayna'nın İHA saldırısını engelledi Dünya NATO'ya giren Finlandiya'ya ilk silah verildi! Dünya DEAŞ'ın bir lideri daha öldü! Dünya Nijer'de neler oluyor? Dünya Çin ordusunun kuruluşu kutlandı! Dünya İran ve Suriye Türkiye-Suriye normalleşmesini görüştü Dünya