Avrupa'nın en büyük birleşik köprüsü

İsveç ile Danimarka arasında yer alan Öresund Boğazı'nda iki şeritli demir yoluna ve dört şeritli kara yoluna sahip olan Öresund Köprüsü, Avrupa'da hem demir yolu hem kara yolu taşımacılığının yapıldığı en büyük birleşik köprü olma özelliğini taşıyor.

İsveç ile Danimarka arasında yer alan Öresund Boğazı'nda iki şeritli demir yoluna ve dört şeritli kara yoluna sahip olan Öresund Köprüsü, Avrupa'da hem demir yolu hem kara yolu taşımacılığının yapıldığı en büyük birleşik köprü olma özelliğini taşıyor. Danimarka'nın başkenti Kopenhag ile İsveç'in Malmö şehrini birbirine bağlayan köprü, denizin ortasında iki şeritli bir otoyolla Drodgen Tüneline bağlanıyor. Malmö'den başlayan köprünün toplam uzunluğu, Peberholm adlı yapay bir adadan itibaren deniz altından devam eden yaklaşık 4 kilometrelik tünelle birleşmesiyle 7845 metreye ulaşıyor.

Trump'ın baskına uğrayan malikanesi Dünya Rusya'da orman yangınına havadan müdahale Dünya Çin Uluslararası Ordu Oyunları: Deniz Kupası yarışması Dünya İngiltere'de insanlık dramı! Dünya İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sedatpad'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar! Dünya Nijer emperyalizme karşı ayakta Dünya Rusya Ukrayna'nın İHA saldırısını engelledi Dünya NATO'ya giren Finlandiya'ya ilk silah verildi! Dünya DEAŞ'ın bir lideri daha öldü! Dünya Nijer'de neler oluyor? Dünya Çin ordusunun kuruluşu kutlandı! Dünya İran ve Suriye Türkiye-Suriye normalleşmesini görüştü Dünya