"Vostok-2022" tatbikatı savaş gemilerinin atışlarıyla nefes kesti

Rusya'da, Çin, Hindistan ve Suriye'nin de yer aldığı "Vostok-2022" stratejik askeri tatbikatı nefes kesti. Tatbikat kapsamında, yabancı bir ülkeye ait hava indirme birliğinin olası saldırılarına karşı savunma taktikleri üzerinde duruldu. Tatbikat, 7 Eylül'e kadar devam edecek.

Roket ateşlendi, savaş gemilerinden atış yapıldı, savaş uçakları gökyüzünde nefes kesti.

Görüntüler "Vostok- 2022" ( Doğu) stratejik askeri tatbikatından...

Tatbikat kapsamında, yabancı bir ülkeye ait hava indirme birliğinin olası saldırılarına karşı savunma taktikleri üzerinde duruldu.

Rusya'da 1 Eylül'de başlayan Vostok-2022 tatbikatına Çin, Hindistan, Suriye ve Azerbaycan dahil 14 ülkeden asker ve askeri gözlemciler katılıyor.

9 eğitim safhasında yapılacak tatbikat kapsamında Rus ve Çin Ordusu Donanması birlikleri bir araya geldi. İki ülkenin gemi mürettebatı deniz kuvvetleri törenine uygun olarak birbirlerini selamladı.

Rusya'nın 7 poligonunda ve Ohotsk Denizi ile Japon Denizi sularında yapılan tatbikatta, 50 bini aşkın asker görev aldı. 140 uçak ile 60 savaş gemisi dahil 5 binden fazla silah ve askeri teçhizat yer alıyor.

Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı yönetiminde düzenlenen tatbikata, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılması bekleniyor.

İngiltere'de halk artan enerji fiyatlarına karşı sokağa indi Dünya Almanya'da Rusya'ya destek ve NATO karşıtı yürüyüş yapıldı Dünya Sırbistan Başbakanı Brnabic Kosova’da temaslarda bulundu Dünya İngiltere'de insanlık dramı! Dünya İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sedatpad'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar! Dünya Nijer emperyalizme karşı ayakta Dünya Rusya Ukrayna'nın İHA saldırısını engelledi Dünya NATO'ya giren Finlandiya'ya ilk silah verildi! Dünya DEAŞ'ın bir lideri daha öldü! Dünya Nijer'de neler oluyor? Dünya Çin ordusunun kuruluşu kutlandı! Dünya İran ve Suriye Türkiye-Suriye normalleşmesini görüştü Dünya