Amerika'nın F-35'i düştü

Amerika Birleşik Devletleri’ne ait F-35C savaş uçağı, Güney Çin Denizi'nde, uçak gemisine inmeye çalışırken düştü. Kendini uçaktan fırlatmayı başaran pilot sağ olarak kurtarılırken, 7 personel yaralandı.

Türkiye’nin projesinden çıkarıldığı F-35 savaş uçaklarından biri daha düştü.

ABD’ye ait F-35C savaş uçağı, askeri tatbikat kapsamında bulunduğu Güney Çin Denizinde uçak gemisine inmeye çalıştığı sırada düştü.

Kendini uçaktan fırlatmayı başaran pilot sağ olarak kurtarılırken, 7 personel yaralandı. Durumu ağır olan 3 personel, Filipinler’deki bir hastaneye gönderildi.

ABD Pasifik Filosu Komutanlığı, olayın güvertede yaşandığını bildirdi, ancak nedenine ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

5. nesil savaş uçağı F-35, bugüne kadar teknik sorunlarıyla öne çıktı. İlk F-35’in kazası 28 Eylül 2018’de ABD’de yaşandı. ABD Deniz Piyade Kolordusu’nda bağlı bir F35B tipi savaş uçağı eğitim uçuşu sırasında düştü.

Yeni nesil F-35’in ilk ölümlü kazası ise 9 Nisan 2019’da Japon Hava Kuvvetleri’nde yaşandı. F-35A, Misawa Hava Üssü’nden kalktıktan sonra Pasifik Okyanusu’nda düştü. Pilotun cesedi ve uçağın enkazı aylar sonra bulunabildi.

19 Mayıs 2020’de de Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait F-35A, Etlin Hava Üssü’nden eğitim uçuşu sırasında yere çakıldı.

Son olarak geçtiğimiz Kasım ayında bir İngiliz F35’i de Akdeniz’de sulara gömülmüştü.

Hırvatistan'dan ABD'ye rest Dünya Peskov krizde Batı'nın rolünü izah etti Dünya Ukrayna krizinde Batı'nın rolü Dünya İran şehitlerini uğurluyor Dünya İngiltere'de insanlık dramı! Dünya İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sedatpad'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar! Dünya Nijer emperyalizme karşı ayakta Dünya Rusya Ukrayna'nın İHA saldırısını engelledi Dünya NATO'ya giren Finlandiya'ya ilk silah verildi! Dünya DEAŞ'ın bir lideri daha öldü! Dünya Nijer'de neler oluyor? Dünya Çin ordusunun kuruluşu kutlandı! Dünya