Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü son 1 yılda ihracat rakamını iki buçuk milyar dolara yükseltti. İhracatın 1 milyar 25 milyon dolarlık kısmı ise Ege Bölgesi’nden yapıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu, 17 Nisan'da başlatılması planlanan Bölgesel Amatör Lig'in mayıs ayının son haftasına ertelendiğini duyurdu.
Mardin'in Midyat ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte arıcılar, yoğun mesaiye başladı. Kovanların bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Şubat ayının ortalarından itibaren arılar kış uykusundan uyandı. Bölgede badem ağaçları çiçeklerini erken açtı.
Türk-İş'in araştırmasına göre, ocak ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 652, yoksulluk sınırı 8 bin 638 lira oldu.
Adana bal üretimi konusunda Türkiye'de üçüncü sırada. Kentte bal üretmek isteyenlere arıcılık kursu verildi. Üretimin yanı sıra arıdan polen, propolis, süt ve zehir de elde edildiği anlatıldı. Ulusal Kanal ekibi uygulama alanına giderek yapılanları izledi.
Üreten Türkiye programında bu kez bal üreticileriyle konuştuk. Ziraat Mühendisi Cenk Özdemir, Kırklareli'nin Kopçaz ilçesindeki Ahlatlı köyüne gitti. Köyde meşe balı üreten arıcılarla konuştu.
TCMB, Bankalararası Para Piyasası’nda bankaların borç alabilme limitlerini yarından itibaren gecelik vadede yapılan işlemler için yarıya düşürdü.
Türkiye'nin bal üretiminin yüzde 30'unun yapıldığı Giresun ve Ordu'da arıcılar sezonun sonuna geldi. 3 bin 400 hektar alanda kurulan bal ormanları sayesinde arıcıların bal verimi büyük ölçüde arttı.
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Şahin, 'Bölgesel olarak üretilen ballarımızın kimliklendirilmesi gerektiğine inandık. Bu kapsamda kestane, narenciye, ayçiçeği, pamuk ve geven balımızın kimliklendirme çalışmaları sürüyor' dedi
KTÜ Fen Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kolaylı, 'Sadece bal toplamayın, diğer ürünleri de zehri de toplayın, arı sütü üretin, ana arı yetiştirin, yani portföyünüzü genişletin' dedi
Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü bünyesinde bir süre önce açılışı gerçekleştirilen bal paketleme tesisi ve analiz laboratuvarında işlenen bal, Almanya'ya ihraç edilecek.
Antalya'nın Finike ilçesinde düzenlenen 3'üncü Bal Festivali kapsamında yapılan bal yeme yarışmasında 2 dakikada 1 kilo 750 gram bal yiyen Ayhan Azak (50) birinci oldu.