Kandil'in yolu HDP'den geçer

İlyas Gümrükçü

İlyas Gümrükçü

Köşe Yazısı

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın başkanlığındaki Vatan Partisi heyeti ile Diyarbakır HDP binası önünde 557 gündür oturma eylemi yapan aileleri ziyaretindeyiz.

Başlık Süleyman Aydın’dan. Beş yıl önce HDP tarafından dağa kaçırılan Özkan Aydın’ın babası. “PKK’nın yolu HDP’den geçer. HDP olmazsa PKK olmaz. Biz burada HDP’yi kapattık. İstiyoruz ki Meclis'e de girmesin.”

Türkiye’nin en önemli sorununu çözüyor Diyarbakır anneleri. HDP’yi kapat sorun bitsin.

O FİDANLAR YEŞERMEZ

Ekrem İmamoğlu’nun Pervin Buldan ile fidan dikme olayına tepki büyük annelerin çadırında. “Ya bizim dağa kaçırılan fidanlarımız” diye tepkilerini haykırıyorlar. Diyarbakır şivesi ile yazalım: “Bizim evlatlarımız fidan değil?”

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın cevabı net: “O fidanlar yeşermez. Çünkü terör ile işbirliği yapan fidan yeşeremez. İmamoğlu fidan dikmek istiyorsa HDP/PKK’nın kolundan tutmasın. Gelsin sizin fidanlarını kurtarsın.”

Peki diğer siyasi partiler?

Baştan belirtelim. Vatan Partisi’ne ilgi çok büyük. Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi'ne de öyle. Çünkü anneleri hiç yalnız bırakmamışlar. Hep yanlarında olmuşlar.

Vatan Partisi içeri girince çadırdaki bütün anne ve babalar ayağa kalkıyor. “Geldi bizimkiler” diyorlar.

Remziye Ana özetliyor olayı. “Başta Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyoruz. Vatan Partisi başından beri bizim yanımızda ve bizimle beraber. Bizi hiç bırakmadılar. Eğer CHP, İP, ve diğer partilerde bizimle beraber olsaydı biz çoktan evlatlarımıza kavuşurduk.”

TÜRKİYE’NİN SİYASİ NABZI

Türkiye’nin siyaseti o çadırda atıyor aslında. Çünkü çözümde o çadırda. Siyaset mi yapmak istiyorsunuz? Teröre çözüm mü arıyorsunuz?

Diyarbakır’da anaların kapısına kilit vurduğu HDP binası önünde 557 gündür eylem yapan anaların çadırına gidin. Türkiye’nin siyasi nabzı orada atıyor.