Amiraller Bildirisi ve ''Yaratıcı Yıkıcılık''

İlyas Gümrükçü

İlyas Gümrükçü

Köşe Yazısı

Rand Corporation: Amerika Merkezli Düşünce Kuruluşu. Dünyadaki bilinen adı ise, Gölge CİA. Yani, CİA operasyonlarının akıl fikir merkezi.

Rand Corporation, 2020 yılı başında “Türkiye'nin Milliyetçi Rotası” başlıklı bir rapor hazırladı. Rapor Aydınlık gazetesinde 24 Haziran 2020 tarihinden itibaren,5 gün boyunca Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Serdar Üsküplü imzası ile yayımlandı.

Raporun amacını şöyle özetleyebiliriz: Amerika’nın denetiminden çıkan Türkiye’yi tekrar Amerika’nın rotasına sokmak.

Bunu başarmanın yollarından birisi ise, içeride “Yaratıcı Yıkıcılığı” örgütlemek.

Bir başka Amerikan kuruluşu CFR. ABD Dış İlişkiler Konseyi. (Council on ForeignRelations, CFR). ABD dış politikası ve uluslararası ilişkiler konusunda uzmanlaşmış, kar amacı gütmeyen bir Birleşik Devletler düşünce kuruluşudur. Kendisini kamuoyuna böyle tanıtıyor CFR. Yani? Amerika’nın dış politikasına yön veren önemli bir kuruluş.

Bir önemli kuruluş daha var. Global İlişkiler Forumu. (Global Relations Forum) Global İlişkiler Formu (GİF), CFR’nin Türkiye Şubesi. GİF, Türkiye’deAmerika’nın çıkarları adına faaliyet yürüten bir kuruluş.

Şimdi gelelim 104 Amiralin bildirisine. Bildirinin öncülüğünü emekli Amiral Ergun Mengi yapıyor. Basından öğreniyoruz. Ergun Mengi, bildiride birinci sırada. Eeee?

Ee si şu: Emekli Amiral Ergun Mengi, CFR’nin, Türkiye’de Amerika’nın çıkarları adına faaliyet yürüten Global İlişkiler Forumu’nun üyesi.

Daha iyi anlaşılması için sıraya koyalım:

Amiraller bildirisinin öncüsü Amiral Ergun Mengi. Ergun Mengi, Global İlişkiler Forumu üyesi. Global İlişkiler Forumu, CFR’nin Türkiye şubesi. CFR, Amerika’nın dış politikasına yön veren önemli bir kuruluş.

Bildiride imzası olan bir isim daha var. Atlantik yayın organlarında, “Suriye sınırında İŞİD yerine YPG (PKK) olsun. YPG DEAŞ’tan daha iyidir.” açıklamaları yapan, her konuşması Türkiye aleyhtarlığı akan Türker Ertürk. Şimdilik bunlar yeterli sanırım.

Hizmet önemli ve görev yerine getirilmeli.

Ne diyordu Rand Corporation raporu?

Türkiye’de iç kargaşa yaratmak. “Yaratıcı Yıkıcılık”

Bildirinin hizmet ettiği yer tam da burasıdır.

Tabi birde o bildiride Cem Gürdeniz ve Kadir sağdıç gibi Amirallerin imzaları da var! Yapacak bir şey yok. Durum bundan ibaret.

RAND Corporation’un “Türkiye Raporu”ndan başlayalım.

# amerika # cia # YPG # deaş # aydınlık # abd türkiye # bildiri # CFR # Rand Corporation Raporu # Rand Corporation # Ergun Mengi # Bildiri CFR