Avrupa'daki vatandaşlarımız bütünümüzün parçasıdır

Murat İnce

Murat İnce

Köşe Yazısı

Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız hakkında sosyal medyada yapılan yakışıksız yorumlar doğru olmadığı gibi düşmanında işine yarar. Onlar hakkında ileri geri laflar etmek ve hakarete varan sözcükler kullanmak ayıptanda ötedir. Onlar oy kullanmasınlar, paraları kadar konuşsunlar, Alamanlaşmışlar gibi sözlerin uluorta kullanılması Türk insanına yakışmaz. Kültürümüz birleştirici, kaynaştırıcı ve kucaklayıcıdır. Bizim yüreğimize tüm insanlık sığar ve Anadolu bu bakımdan eşsizdir. Türkiyemiz hiç kimseye kem gözlerle bakmaz, şanlı Çanakkale direnişinde olduğu gibi düşmanını bile kendine hayran bırakır. İşte biz böyle bir ülkeyiz ve böyle bir halka sahibiz.

Avrupa'daki vatandaşlarımız zaten pek çok sorunla boğuşuyor. Yabancı düşmanlığı, ırkçı saldırılar, ayrımcılık, işsizlik, sıla hasreti, yalnızlaşma, eğitimde fırsat eşitliği gibi pek çok mesele onları yeterince uğraştırmaktadır. Bazı istisnai yanlışlara bakarak vatandaşlarımızı inciten, iten tavırlar hoş karşılanamaz.

Avrupalı değil Avrupa'da Türk Toplumu ülkemiz açısından avantajlar sağlıyor. Türkiye'ye yönelik bölücü, dinci akımların yıkıcı faaliyetlerine rağmen ezici çoğunluk vatanına sahip çıkmış ve alanlarda savunmuştur. 2005 Lozan, 2006 Berlin ve Paris'de sözde "Ermeni soykırımı" yalanına karşı Talat Paşa Komitesi önderliğinde destanlar yazmıştır. Peki bu ülkemiz açısından önemli değil midir? Avrupa'daki vatandaşlarımızı kurda kuşa yem ettirmeyiz ve bu yöndeki girişimlerede aman vermeyiz, vermemeliyiz.

Geçenlerde Almanya'da yayın yapan bir TV Kanalında Türklere yöneltilen "Türkiye'de izindeyken en çok hangi sorunlarla karşılaşıyorsunuz" sorusuna yanıt veren vatandaşlarımızın tümü "Türkiye'ye geldiklerinde kendilerine "yabancı" gözüyle bakıldığını ve bundan son derece rahatsız olduklarını dile getirdiler. "Hem Avrupa'da ve hem de kendi anayurdumuzda yabancı olarak görülmek istemiyoruz" diyorlar. Ülkemizde az da olsa böylesi tavırlar bırakılmalı ve birleştirici olunmalıdır.

Amerikancı PKK- FETÖ-Süleymancılar- Nurcular gibi tarikatlar Avrupa'daki Türk Toplumunu parçalara ayırmak için emperyalist devletlerle içli dışlı ilişkiler içinde sürekli çalışma sürdürmektedir. Eğer bunların ekmeğine yağ sürmek istemiyorsak olumsuz görüşlerimizi değiştireceğiz.

5 buçuk milyona varan nüfusuyla Avrupa'daki vatandaşlarımız ülkemiz açısından da büyük avantajlar sağlıyor. Bu avantajlardan sonuna kadar yararlanmak için Türk devleti vatandaşlarımıza daha fazla sahip çıkmalıdır. Sosyal medyada vb'de yurt dışındaki vatandaşlarımızı rahatsız eden paylaşımlar sıkı kontrol edilmeli ve yasal işlem uygulanmalıdır. Medyada aydınlatıcı yayınlar yapılmalı. Hem yurt dışındaki vatandaşlarımız ve hem de ülke içindeki vatandaşlarımızda görülen önyargıların, yanlış anlayışların değişmesi için çalışmalar yapılmalıdır.

# abd # çanakkale # türkiye # fetö # pkk # sosyal medya # almanya # süleymancılar # avrupa # vatandaş # talat paşa komitesi # Murat İnce # türk toplumu # nurcular