Fas Portekiz'i devirdi

Son 16 Turu'nda İspanya'yı eleyen Fas yeni bir tarih yazdı! Çeyrek finalde Portekiz'in karşısına çıkan Afrika temsilcisi 1-0 kazanarak Ronaldo'yu da eve yolladı ve yarı finale yükseldi. Gecenin diğer maçında ise İngiltere'yi 2-1 yenen Fransa, yarı finalde Fas'ın rakibi oldu.

2022 Dünya Kupası’nda Fas rüzgarı devam ediyor… Son 16’da İspanya’yı penaltılarla mağlup ederek çeyrek finalde Portekiz’in rakibi olan Fas bir devi daha yıktı. Turnuvada takım oyununun en önemli örneklerinden birini sergileyen Fas, 1-0'lık galibiyetle dünya yıldızı Ronaldo'yu da evine yolladı

Yahia Attiat-Allal’ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Youssef En-Nesyri kalesinden çıkıp zamanlama hatası yapan Diogo Costa’dan önce kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Fas, bu golle yarı final biletini kaparak dünya kupaları tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu.

Fas'ın galibiyeti Asya ve Afrika ülkelerinde de büyük bir sevinçle karşılandı. İstanbul'un birçok yerinde Fas asıllılar kutlamalar yaptı. Fas'ın zaferi ayrıca, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Filistin, Tunus ve Lübnan'da da coşkuyla kutlandı.

Gecenin diğer karşılaşması ise İngiltere ile Fransa arasında oynandı.Dünya Kupası'nın son şampiyonu Fransa, İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek son 4 takım arasına kaldı.

Son şampiyon, 17. dakikada Tchouameni’nin ceza sahası dışından attığı enfes golle 1-0 öne geçti. İngiltere akan oyunda geçemediği Lloris duvarını penaltıyla aştı; Kane 54’te maça 1-1’lik dengeyi getirdi. Fransa oyundan düştüğü anlarda Giroud’nun kafa vuruşuyla yeniden öne geçti. İngiltere 84’te ikinci penaltıyla beraberlik için umutlandı ancak Kane topu direğin üzerinden auta gönderince İngilizler büyük üzüntü yaşadı.

İngiltere engelini geçmeyi başaran Fransa, final için Fas ile karşı karşıya gelecek.

# portekiz # 10. Katar Dünya Kupası