Mehmet Şahin: "Alisiz Alevilik çalışmaları yeni değil"

Horosan Erenleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin 25 Aralık'ta gerçekleştirilen çalıştay hakkında konuştu. Şahin, çalıştayı toplanyanların Alevilerin temsilcisi olmadığını belirterek, "Alisiz Alevilik çalışmaları yeni değil" ifadelerini kullandı.

Horosan Erenleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şahin, 25 Aralık'ta gerçekleşen ve kamuoyunda tepkiye neden olan çalıştayla ve federasyonun kuruluşuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Son yapılan cem evi düzenlemelerinden memnuniyetini ifade eden Şahin, "Bu atılan adımların görmezden gelinmesi bizi üzdü" ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK'ÜN VARLIĞI BİZLER İÇİN ÇOK KIYMETLİ"

Şahin, 25 Aralık'ta yapılan çalıştayda İstiklal Marşı okunmadığını belirtti. Şahin, daha önce de aynı grubun benzer bir etkinlik yaptığını ve bu etkinlikte Hz. Ali'nin fotoğrafının kullanılmadığını aktararak, " Anadolu Alevileri için Hz. Ali, Hacı Bektaşi Veli, Musatafa Kemal Atatürk önemli isimlerdir" dedi.

"Cumhuriyet'in varlığı, Atatürk'ün varlığı, vatanın varlığı bizler için çok kıymetli" ifadelerini kullanan Şahin, Alevilerin Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünden yana olduğunu belirtti.

"KURULUŞ AMACIMIZ DOĞRULARA DOĞRU, YANLIŞLARA YANLIŞ DEMEK"

Horosan Erenleri Federasyonu'nun kuruluşundan da bahseden Şahin, "Biz ülkemizin birlik ve bütünlüğünden yana olduğumuz için bunlarla yollarımızı ayıralım dedik ve Horosan Erenleri Federasyonu'nu kurduk" ifadelerini kullandı. Şahin, Kuruluş amacımız doğrulara doğru demek, eksik gördüğümüz yerlerde de 'burası eksik' demek" ifadeleriyle Federasyonu neden kurduklarını aktardı.

Şahin, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ziyaretlerinin hatırlatılması üzerine, "Bölücü ve gerici olmayan bütün siyasi partilerle birlikte hareket ederiz" dedi.

"ALİSİZ ALEVİLİK ÇALIŞMALARI YENİ DEĞİL"

Alisiz Alevilik çalışmalarının 1994'ten bu yana devam ettiğini aktarak Şahin, 25 Aralık'ta yapılan çalıştaya aslında iki kurumun katıldığını, diğer katılımcıların bu kurumlara bağlı bileşenler olduğunu belirtti. Cem Vakfı'nın bu çalışmalar içinde başından beri yer almak istemediğini de sözlerine ekleyen Şahin, "25 Aralık'ta toplananlar Türkiye'de yaşayan 20 milyon Alevi'nin temsilcileri değildir." ifadelerini kullandı.

# Ulusal Özel # Alevilik # mehmet şahin # cem evi