Esnaf borcunu ödemekte zorlanıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, sosyal güvenlik düzenlemeleri ile ilgili açıklama yaptı. Konfederasyon Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın BAĞ-KUR konusunda yaşadığı sıkıntıların unutulmaması gerektiğini söyledi.

Esnafın sosyal güvenlikte yaşadığı sorunlar ve talepleri dile getirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu TESK, sosyal güvenlik düzenlemeleri ile ilgili açıklama yaptı. Genel Başkan Bendevi Palandöken, son dönemde maliyetlerin artması kazancın düşmesine neden olduğu için esnafın borçlarını ödemekte zorlandığını belirtti.

Palandöken, esnafa özellikle sosyal güvenlik primlerinde tekrar bir yapılandırma imkânı tanınmasını istedi. Konfederasyon Genel Başkanı "4 Ekim 2000 tarihinden önce oda ve vergi kaydı olup BAĞ-KUR kaydı olmayan esnafa bir defaya mahsus geriye dönük borçlanma hakkı verilmeli" dedi.

Palandöken, esnaf ve sanatkarların sosyal güvenlik konusunda yaşadığı sıkıntıların giderilmesi gerektiğini belirtti. TESK Başkanı, " 3600 ek gösterge konusu gündemdeyken, emeklilikte yaşa takılanların talepleri, BAĞ-KUR’da prim gün sayısı ve düzeltilmesi gereken konular da unutulmamalı" diye konuştu.

# türkiye # güvenlik # esnaf # son # TESK # bendevi palandöken # bağkur # konfederasyon