Ziraat Bankası'ndan Tarım Zirvesi

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması" ilk kez İstanbul'da düzenlendi. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar'ın açılış konuşmasını yaptığı zirveye, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi katıldı. Ulusal Kanal'a konuşan Ziraat Bankası Genel Müdürü, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü nedeniyle düzenlenen zirveye 81 ilden çiftçinin katıldığını söyledi.

Sürdürülebilir ve güvenli tarım masaya yatırıldı, sektör paydaşları bu zirvede bir araya geldi. "Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması" ilk kez İstanbul'da düzenlendi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar'ın açılış konuşmasını yaptığı zirveye, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi katıldı.

Tarım zirvesinde 81 ilden gelen çiftçilerin katıldığı paneller düzenlendi, tarımın geleceği, sektörün ihtiyaçları masaya yatırıldı. Panellerde gençlerin tarıma özendirilmesi için atılması gereken adımlar konuşuldu.

Ziraat Bankası'nın 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü için hazırladığı reklam filmi de yayınlandı.

Ulusal Kanal'a konuşan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, ilk kez Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle düzenlenen zirveye; 81 ilden çiftçilerin katıldığını söyledi.


Ziraat Bankası Genel Müdürü Çakar, tarım kredilerinin ayrıntılarını paylaştı.


Zirvede konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, tarımın milli güvenlik konusu olduğunu söyledi.

Tarımın stratejik bir sektör, en az bir savunma sanayi kadar bir ülke için vazgeçilmez ve milli güvenlik konusu olduğunu biz meslek insanları biliyorduk ama dünya önce salgın ve sonra Rusya-Ukrayna savaşı ile bunu müşahede etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise enflasyonla mücadele vurgusu yaptı.

# istanbul # rusya # güvenlik # milli # dünya # sektör # çiftçi # Ulusal # savunma # salgın # savunma sanayi # Tarım # ülke # Alpaslan Çakar # Mayıs # ekosistem # Nurettin Nebati # vahit kirişçi