Darya Dugina suikastinde CIA parmağı ortaya çıktı

ABD’li istihbarat örgütleri araştırmacısı Douglas Valentine , Rus siyaset bilimci Darya Dugina’ya yapılan bombalı suikastın CIA tarafından tertiplendiğine işaret etti. Ukrayna istihbaratının tamamen CIA’nın denetiminde olduğunu vurgulayan Valentine, bu çapta bir suikastın ancak CIA’nın kurduğu şebekeyle yapılabileceğini vurguladı. CIA’nın Ukrayna’daki faaliyetlerini anlattı.

CIA dış istihbarat yetkilileri, Ukrayna İstihbarat Servisi’nin ‘üst katman’ olan iç güvenliği ve siyasi kontrolü sağlaması için danışmanlık hizmeti veriyor. Ukraynalı CIA ajanları, Donbass, Rusya ve Belarus’ta faaliyet yürütüyor. Düşmanın topraklarına nüfuz edip sabotaj ve yıkım eylemleri düzenleyecek ağlar kurmak üzere yasadışı göçmenleri, kaçakçıları ve ajanlarını gönderiyor. CIA yetkilileri, orduya, milislere ve paralı askerlere inkâr edilebilir siyasi, paramiliter ve psikolojik operasyonlar yapmaları için danışmanlık hizmeti veriyor. Böylece halkı terörize ederek veya ikna ederek Zelenskiy’e olan desteği artırmaya çalışıyorlar.

ABD, 2014 Maidan Darbesi’nden bu yana Ukrayna ordusunu ve polisini açıkça eğitiyor. NATO subaylarının, Azak Taburu gibi neonazi yapıları da savaşa hazırladığı biliniyor. Eski bir Ukrayna istihbarat yetkilisi olan Vasili Prozorov, CIA’nın 2014’ten beri Ukrayna istihbaratına danışmanlık verdiğini itiraf etmişti.

# abd # rusya # cia # Ukrayna # nato # belarus # Donbass # azak taburu # Ukrayna İstihbarat Servisi # Vasili Prozorov # 2014 Maidan Darbesi