Gürcü polisinden Milli Basketbol takımımıza saldırı

Gürcü polisi Milli Basketbol takımımıza saldırdı. Tartışmalı maç esnasında soyunma odasına alınan Milli takım oyuncusu Furkan Korkmaz ve Milli takım kondisyonerine Gürcü Polisi tarafından müdahale edildi. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, saldırıya sert tepki gösterdi.

Gürcistan’da oynanan Avrupa Basketbol Şampiyonasında Milli Basketbol takımımız Gürcistan’a 88 – 83 mağlup oldu.

Maça skordan çok yaşanan olaylar damga vurdu. Hakem, olaylı geçen müsabakada Türk Milli takım oyuncusu Furkan Korkmaz ve Gürcü milli takımı oyuncu Duda Sanadze'yi oyundan çıkardı.

Maç devam ederken soyunma odasına geçmek isteyen milli oyuncu Furkan Korkmaz ve Türk Milli takım kondisyonerine Gürcü polisi tarafından müdahale edildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan yaşananlara isyan etti:

- Ben FIBA'nın yetkililerini de söyledim. Kimse kendini kandırmasın ve kimseyi de aptal sanmasınlar. O koridordaki bütün kamera görüntülerini dakika dakika, bir saniyesini eksik etmeden bizim önümüze getirecekler. Eğer getirmezlerse ben Hidayet (Türkoğlu) Başkan ile de konuştum şimdi. Biz bu turnuvayı terk ederiz.


Ömer Onan, koridordaki saldırıda Gürcistanlı bazı oyuncuların da bulunduğunu anlatarak, asıl sorumluların FİBA olduğunu dikkat çekti:

- Oynamayan oyuncular, Shengelia... maç oynayan adam, 3 kişi soyunma odasına gider mi? kenarda oynayan 3 oyuncu giriyor. Hem oyuncu oldum hem yönetici oldum, hayatımda ilk defa böyle bir şeyi gördüm. bu kadar fütursuz, bu kadar kendini bilmez insanların bir arada toplandığı... FİBA bu işin sorumlusu.
# türkiye # avrupa # basketbol # Bir # ilk # Gürcistan # a milli basketbol takımı # Ömer Onan # Hakan Demir # polis saldırısı # Basın açıkaması