Hamaney'den protesto açıklaması: "ABD ve İsrail rejiminin projesidir"

İran devrim lideri Ayetullah Ali Hamaney, silahlı kuvvetler öğrencilerinin ortak mezuniyet töreninde son günlerde yaşanan protesto olayları ile ilgili konuştu. Şiddet olaylarının arkasında ABD ve İsrail'in olduğunu vurgulayan Hamaney, "Onlardan maaş alan ve yurt dışındaki bazı İranlı hainler onlara yardım ettiler." dedi.

Şiddet olaylarının başlamasından bu yana ilk kez konuştu. Olayların arkasındaki ülkeleri açıkladı. Hedefin İran'ı parçalamak olduğunu söyledi.

İran devrim lideri Ayetullah Ali Hamaney, silahlı kuvvetler öğrencilerinin ortak mezuniyet töreninde Mahsa Emini'nin ölümünden sonra ülke genelinde başlayan protestolar ile ilgili açıklama yaptı.

Hamaney, "Bu isyanlar ve güvenlik sorunu meydana getirme ABD ve Siyonist İsrail rejiminin bir projesidir. Onlardan maaş alan ve yurt dışındaki bazı İranlı hainler onlara yardım ettiler." dedi.

Batılı güçlerin İran'ı rejim muhalifleri üzerinden parçalamayı hedeflediklerini dile getiren Hamaney, "İran'a saldırma ve rejimi değiştirme amacında değiliz açıklaması yapan düşmanların gizli hedefi, ülkede isyan çıkarıp, güven ortamını yok ederek bazı heyecanlı tipleri tahrik etmektir." ifadelerini kullandı.

KARARGAHA SALDIRANLAR ÜLKENİN GÜVENLİĞİNE SALDIRMIŞLARDIR

Hamaney, Gösterilerde emniyet güçlerine yönelik saldırılara ve bazı İranlı sanatçı ve sporcuların göstericileri destekleyen açıklamalarını da değerlendirdi:

- Silahlı kuvvetler aleyhindeki girişimler ülke güvenliğine yapılmış demektir. Polis karakollarına, Besiç karargahına saldıranlar veya İran Ordusu veya Devrim Muhafızları Ordusu'na sözlü saldırıda bulunanlar ülkenin güvenliğine saldırmışlardır.
# abd # iran # Bir # hamaney # tahran # Ayetullah Ali Hamaney # Mahsa Amini