Kıvanç Özdal

Kıvanç Özdal

Yeni Dünya

ÇKP üst düzey yöneticisi neden İstanbul'da toplantı yaptı?

Türkiye, Asya Siyasi Partiler Toplantısına ev sahipliği yapıyor. Toplantı için Çin Komünist Partisi Heyeti Türkiye'ye geldi. Heyete Çin Dış İlişkiler Bakanlığı Yardımcısı Qian Hongshan başkanlık ediyor.

Asya Siyasi Partiler Toplantısı öncesi 17 Kasım'da Çin'in Ankara Büyükelçiliği Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphorus Hotel'de bir toplantı düzenledi. Toplantıda Çin'in Ankara Büyükelçi Liu Shaobin ve Çin Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Qian Hongshan konuşma yaptılar. Qian konuşmasının ardından soruları yanıtladı. 

Qian Hongshan, Çin Komünist Parti Ulusal Kongresi Özel Konulu Brifing Toplantısında dinleyicileri 16-22 Ekim tarihlerinde Pekin'de düzenlenen ÇKP 20. Genel Kongresi hakkında bilgilendirdi.

Yazının Devamı

Halk TV'nin telif hırsızlığı: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır

Konuyu daha önce ulusal.com.tr'de haberleştirdik. Halk TV, sosyal medya platformu Facebook'ta Anadolu Ajansı'na ait içerikleri kendi üretmiş gibi kaydediyor ve Anadolu Ajansı abonelerinin ajansa ait videoları internette kullanmalarını engelliyor.

Tekrar edelim; Halk TV telif hırsızlığı yapıyor. Halk TV, Facebook'ta Anadolu Ajansı'nın içeriklerini kendi içeriği olarak işaretliyor ve Anadolu Ajansı'na para ödeyip abone olup bu içerikleri kullanma hakkına sahip olan medya kuruluşlarının ürettikleri içerikle para kazanmasını engelliyor.

Ulusal Kanal olarak durumu hem Halk TV'ye, hem de Anadolu Ajansı'na bildirdik. Ardından konuyu haberleştirdik. Bu bağlantıdan haberimize ulaşabilirsiniz: https://www.ulusal.com.tr/gundem/halk-tvnin-telif-hirsizligi-15002185

Yazının Devamı

"Avr-" genişliyor "-asya" bütünleşiyor

Gözümüz Asya'da. 15-16 Eylül'de Özbekistan'ın Semerkant şehrinde gerçekleşen Şanghay İşbirliği Örgütü Liderler Zirvesi'ni heyecanla izledik. Yeni bir dünya kuruluyor ve Yeni Dünya'nın kuruluşuna Asya ülkeleri öncülük ediyor.

Rusya, Ukrayna'daki operasyonunu başlatmadan önce Rus Lider Putin, Beijing Kış Olimpiyatları açılışında Çin'e gidip Şi Cinping ile görüştü. Olimpiyatlar biter bitmez Rusya'nın Ukrayna harekâtı başladı. İleride Yeni Dünya'nın nasıl kurulduğu ile ilgili hazırlanacak belgeseller belki de bu görüşme ile başlayacak.

Astana ortakları Türkiye, Rusya ve İran bölgedeki emperyalist saldırıya karşı bir araya geldiler. Coğrafyalarındaki yangına birlikte müdahale ettiler.

Yazının Devamı

Bu gidişle Avrupa Marshall yardımına muhtaç olur

Avrupa bir çöküşün eşiğinde.

Yakın, yakıcı, hızlı bir çöküş.

Rus Lider Putin, Ukrayna'daki sınırlı operasyonu ilan edeli henüz bir sene olmadı. Sınırlı sayıda askerle Ukrayna'daki belli hedeflere yönelik yapılan harekât Avrupa'nın pamuk ipliğine bağlı sistemini sarstı.

Yazının Devamı

Babacan neden rahatsız? Atlantik'ten kopuş mu? Üretim ekonomisi mi? Atatürk'ün serancamı mı?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Teori Dergisi ve Doğu Perinçek üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Türk Lirası'nın değer kaybetmesinin ardından belirli çevrelerce ekonomiyi kurtaracak kişi olarak kamuoyuna sunulan Ali Babacan'ın gündeminde Teori Dergisi ve üretim ekonomisi vardı.

Yazının Devamı

Afganlar geçen hafta mı geldi? Kim neden kışkırtıyor?

Önce Sedat Peker videoları dolaşıma sokuldu. Ardından ormanlarımız kundaklandı. Sosyal medyada "Global Call" ve "Help Turkey" kampanyası düzenlendi. Kampanyadaki her 4 paylaşımdan birinin ABD'den yapıldığı ortaya çıktı. Yangınları PKK'nın değil Afganların çıkardığı yalanı sahada, yangın bölgelerinde piyasaya sürüldü.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde tehlikeli bir kışkırtma yaşandı. Battalgazi Mahallesi'ndeki bir parkta iki grup arasında çıkan kavgada bıçakla ağır yaralanan Emirhan Yalçın (18) kaldırıldığı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamadı. Hayatını kaybetti. Emirhan Yalçın'ı bıçaklayarak öldüren yabancı uyruklu Y.A. ile A.M.A. çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı.

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Yazının Devamı

3 Asya ülkesi Atlantik güçlerinin hedefinde: Türkiye, Rusya ve Çin

Biden, İngiltere'ye gitti burada G-7 Zirvesi yapıldı. Hedefte Çin vardı.

Ardından Brüksel'de NATO Zirvesi yapıldı. Sonuç bildirgesinde sayfalarca Rusya konu edildi. Çin'in küresel yükselişine dikkat çekildi. Ancak tehdit olarak Rusya gösterildi.

NATO Zirvesinin ardından ABD-AB Zirvesi yapıldı. NATO bildirgesinde müttefik olan Türkiye bu zirvede hedef alındı. Zirvenin sonuç bildirgesinde şu ifadeler yer aldı: "Demokratik bir Türkiye ile iş birliği ve karşılıklı çıkara dayalı ilişki..."

Yazının Devamı

ABD ve NATO Avrasya güçlerini durduramayacak

Dünyayı sarsan 1 buçuk yıllık pandeminin sonu göründü. Bilim insanlarının çabalarıyla Kovid-19 belası alt ediliyor. Vatandaşların aşılanmasıyla ülkeler salgın önlemlerini kaldırmaya başladı. Ancak pandemi ekonomileri sarstı. 2020'de Çin ve Türkiye ekonomileri dışında hiçbir ülkenin ekonomisi büyümedi.

Başta ABD ve Fransa olmak üzere emperyalist kapitalist ülkeler ne içeride ne de dış politikalarında istikrar sağlayabiliyor. Öte yandan tehditlerine saldırılarına devam ediyorlar.

Mesala Biden'lı ABD. İşsizliğin arttığı ABD'de bugün bir buçuk milyondan fazla Amerikalı sokaklarda yaşıyor. Geçen kış insanlar Teksas'ta donarak öldüler. Bugün gelinen noktada ABD'de vatandaşların oluşturduğu uzun gıda yardımı kuyrukları uluslararası basına yansıyor. ABD içinde bunlar yaşanırken ABD askerleri Afganistan'dan, Irak'tan çekiliyor. Gün gelecek Suriye'den de defolup gidecekler.

Yazının Devamı

Cumhurbaşkanı Tatar'dan yabancı basına kritik mesajlar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cenevre'de düzenlenecek 5+BM formatındaki gayriresmi Kıbrıs toplantısı öncesi yabancı gazetecilerle çevrimiçi ortamda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tatar KKTC'nin yol haritası konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Basın toplantısına medyanın ilgisi yoğundu. Rusya, Azerbaycan, Venezuela, Yunanistan, Mısır, İspanya, İtalya ve Mali'den gazetecilerin yanı sıra Rus ve Çin haber ajanslarının Türkiye temsilcileri de toplantıda hazır bulundu.

Yazının Devamı

Emperyalizme karşı yeni oluşum: NİNTO

17 Nisan'da önemli bir buluşma internet ortamında yapıldı. 6 kıtadan 25 ülkeden 40 konuşmacının katıldığı NİNTO, Vatan Partisi'nin öncülüğünde düzenlendi.

NİNTO: New International Order Sysposium, Yeni Uluslararası Düzen Sempozyumu.

Sempozyumu Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu tertipledi. Açılış konuşmasını Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek yaptı. Perinçek'in vurguladığı "İnsanlık tarihinin en büyük devrimci atılımının eşiğindeyiz" tespiti neden böyle bir buluşmaya ihtiyaç duyulduğunu da açıklıyor.

Yazının Devamı

50. yıl dönümü güzel gelişmelere gebe

Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, 31 Mart'ta gazetecilerle çevrimiçi toplantıda bir araya geldi.

Türkiye ile Çin arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Başkonsolos, Türkiye ile Çin arasında gelişen ilişkilerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çin'de 50 yılını dolduran evliliklere Altın Evlilik deniyormuş. Sayın Başkonsolos Türkiye ile Çin'in de altın bir döneme girdiğini işaret etti.

PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİDİR

Yazının Devamı