Babacan neden rahatsız? Atlantik'ten kopuş mu? Üretim ekonomisi mi? Atatürk'ün serancamı mı?

Kıvanç Özdal

Kıvanç Özdal

Yeni Dünya

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Teori Dergisi ve Doğu Perinçek üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Türk Lirası'nın değer kaybetmesinin ardından belirli çevrelerce ekonomiyi kurtaracak kişi olarak kamuoyuna sunulan Ali Babacan'ın gündeminde Teori Dergisi ve üretim ekonomisi vardı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Babacan şunları söyledi:

- (Cumhurbaşkanı Erdoğan) Kendisi açıklasın, kendisi kimlerin arkasından gidiyor? Krizlerin ortağı, kavgadan başka bir bilmeyen, ülkeye bir tek çakıl taşı kadar faydası dokunmamış Bahçeli'nin peşinden gidiyor şu anda.

- Başka kimin arkasından gidiyor? "Hükümetin rotasını ben çiziyorum" diyen 28 Şubatçı Perinçek'in arkasından gidiyor. Onca sene hak diye adalet diye vatandaşın karşısına çıkan Sayın Erdoğan siyasi kariyerinin finalinde 28 Şubatçı Perinçek'in dergisine konuşmalarıyla başyazı olarak konuk oldu arkadaşlar.

- Erdoğan nerede, kimin arkasında burada görün. İbretlik, içinde yarım sayfa bir giriş var hele, bunu mutlaka okumak lazım. Ne yazmışlar paylaşırken biliyor musunuz: "Vatan Partisi önderliğinde bilmem ne sürecine girdik" diyor. Bunu derginin editörleri yazıyor arkasından da Erdoğan'ın makalesi var burada.

BABACAN'IN RAHATSIZLIĞI ATLANTİK'TEN KOPUŞ MU?

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'ın haftalık değerlendirmesinde "Vatan Partisi önderliğinde bilmem ne sürecine girdik" şeklinde söz ettiği yazıda aslında ne yazıyor?

Derginin "Kemalist Devrimde Kireçlenme - 1945" kapak konulu 383. sayısında "Atatürk'ün serencamı Türkiye'nin yol haritasıdır" başlığıyla yayımlanan yazı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Kasım konuşmasıdır.

Yazısının başında da kısa bir giriş metni bulunuyor. Teori Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cemil Gözel'in yazdığı metnin tamamı şu şekilde:

''Türkiye, bugün Kemalist Devrim mirası ve Asyalı karakteriyle ABD emperyalizmine karşı silahlı mücadelenin ön cephesinde. 1945 sonrası kesintiye uğrayan Millî Demokratik Devrimimiz, canlanmıştır. Vatan Partisi önderliğinde Silivri Duvarlarını yıkarak Atlantik Zincirini kırma sürecine girdik. Özgürleşen Türk Silahlı Kuvvetleri, 24 Temmuz 2015’te başladığı harekâtla ABD’nin Kara Kuvveti PKK’yı hendeklere gömdü. 15-16 Temmuz 2016 gecesi FETÖ Gladyosu ezildi, ABD’nin Türk Devleti içindeki silahlı gücü imha edildi. TSK, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtlarıyla ABD- İsrail koridorunu yardı ve “Kürdistan” adı altında İkinci İsrail planını bozguna uğratmada önder konumlarda bulundu. Türkiye’nin emperyalizme meydan okuduğu Doğu Akdeniz mevzisi de Kemalist Devrimin bağımsızlık ve Mavi Vatan mevzisidir. Bu koşullarda Atatürk’ün devrimci pratiği, yeniden Türkiye’nin yol haritası olmuştur. 10 Kasım 2021 günü Anma Töreninde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, devlet yönetimi adına Atatürk mirasına sahip çıkıldığını ilan etmiş, Atatürk’ün “Çağdaş uygarlığın üstüne çıkma hedefini” hatırlatmıştır. Yeni döneme işaret eden konuşma Atlantikçi medyada perdelendi. Tarihî niteliğinden dolayı yayımlıyoruz''

Babacan'ın "Vatan Partisi önderliğinde bilmem ne sürecine girdik" şeklinde aktardığı cümlenin aslı şöyle:

''Vatan Partisi önderliğinde Silivri Duvarlarını yıkarak Atlantik Zincirini kırma sürecine girdik.''

Belli ki Türkiye'nin Atlantik zincirlerinden kurtulması, bu sürece girmesi DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'ı çok rahatsız etmiş.

Belki de Babacan'ı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Kasım'da söylediği "Atatürk'ün serencamı Türkiye'nin yol haritasıdır" sözü rahatsız etmiştir...

TEORİ DERGİSİ İLK KEZ Mİ CUMHURBAŞKANI'NIN KONUŞMASINI YAYIMLADI?

Ali Babacan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Teori Dergisi'nde yayımlanan konuşması üzerinden hedef alıyor. Ancak Teori Dergisi Cumhurbaşkanı'nın bir konuşmasına ilk kez Aralık 2021'de yer vermedi.

Hatırlanacağı üzere Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in 75. Genel Kurul görüymesi kapsamında yaptığı konuşmada Asya Çağı'na girildiğini bütün dünyaya ilan etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi konuşmasında şunları söylemişti:

- En doğudaki Avrupalı ve en batıdaki Asyalı olmak, her alanda Türkiye'nin özgül ağırlığını artırıyor. Tarihin sarkacının yeniden Asya'ya doğru kaydığı bu dönemde, 'Yeniden Asya' girişimimizle, ilişkilerimize yeni bir dinamizm kazandıracağız.

Teori Dergisi de Mavi Vatan konulu, Ekim 2020'deki 369. sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını en önden "Recep Tayyip Erdoğan - Dünyaya 'Yeniden Asya Girişimi' bildirisi" başlığıyla okuyucularıyla paylaşmıştı.

TEORİ DERGİSİNE ABONE OLMAK İÇİN:

https://magaza.teoridergisi.com/index.php?route=product/product&product_id=25

# türkiye # atatürk # vatan partisi # ekonomi # cumhurbaşkanı erdoğan # ali babacan # Mavi Vatan # Doğu Perinçek # deva partisi # Silivri # Teori Dergisi # üretim # ABD emperyalizmi # üretim devrimi # cemil gözel