Doğu Perinçek’in Mardin’de PKK açıklaması

Murat İnce

Murat İnce

Köşe Yazısı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in 5 Kasım Mardin konuşmasından:

Buradan Kandil'e sesleniyoruz, Suriye'nin, Irak'ın kuzeyine sesleniyoruz. Elinizdeki ABD'nin size verdiği silahları bırakın. Kardeşinize kurşun sıkmayın. Elinizdeki ABD'den, İsrail'den aldığınız silahları kardeşlerim bırakın yere atın, Türkiye sizi kucaklamaya hazır. Amerikan silahıyla birbirimizi vurmayalım, kucaklaşalım, birleşelim.

Böylesi bir çağrıyı Türkiye coğrafyasında bir başka siyasinin yapması kolay değildir, cesaret ister. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tam zamanında doğru ve yerinde bir çağrıda bulunmuştur. Bu çağrı neredeyse tüm Kürtçü sitelerde yer aldı. Çağrının PKK saflarında yankı bulması olasılığını kenara atmamak lazım! Çünkü örgütün geldiği nokta “içler acısı” ve kördüğüme dönüşmüştür. PKK saflarında son iki yıl içinde intiharlar, Ali Haydar Kaytan gibi üst düzey yöneticilerinde olduğu gibi delirmeler, kaçışlar, iç infazlar, TSK’ya teslim olmalar engellenemez hal aldı. Örgüt eleman bulmada zorlandığı gibi yeni yetenekli kadro eksikliği de hissediyor. Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan’ın konuşmalarının arasında yer yer buna vurgu yapılıyor.

PKK’nin Cemil Bayık başta olmak üzere lider kadrolarının bütününe yakını onlarca yıldır doğdukları Anadolu topraklarından uzaktalar ve bu coğrafyanın havasını soluyarak, suyunu içerek, göllerinde yüzerek yaşamıyorlar. Onlar artık bu güzelim bereketli topraklara yabancılar ve bu ülkedeki değişimlerin farkında değiller. Dört ülkenin sınır bölgelerinde ABD/İsrail’in bekçiliğini üstlenerek hem Kürtlere ve hem de Ortadoğu halklarına büyük zarar veriyorlar. Sayın Doğu Perinçek’in çağrısı bu bağlamda da yol göstericidir.

PKK, kuruluşundan günümüze bu kadar sıkıştığı, çıkmaza girdiği ve dört ülkede istenmez hale geldiği dönem olmamıştır. Lider boşluğunun doldurulamaması, kariyerizm, klikleşme, kadrolar arası rekabetin yarattığı iç çatışma örgütte bunalımı artırıyor. Abdullah Öcalan’ın “havaya göre” tavrı PKK’da ki çıkmazı derinleştiren bir rol oynuyor. Üstüne üstlük TSK’nın tavizsiz ve kararlı olarak operasyonlarını doludizgin sürdürmesi örgütü sersemletiyor ve eylem yapamaz, kıpırdayamaz duruma getiriyor.

İşte tam bu ortamda Genel Başkan Doğu Perinçek’in beklenmedik çağrısı gündeme oturdu. Çağrının gün geçtikçe önemi daha iyi anlaşılacaktır. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü hedefleyen amaca uygun çağrı bölgede Kürdümüzde karşılık bulacağını söyleyebiliriz.

“ABD/İSRAİL’İN SİLAHLARINI BIRAKIN”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Mardin konuşmasının özünü emperyalizmin silahını bırakın, halkınıza kurşun sıkmayın, ortak vatanımız Türkiye’yi zayıf halka durumuna getirme provokasyonlarında görev üstlenmeyin demiştir. Bundan daha doğal ve doğru bir çağrı olabilir mi? PKK ile masaya oturalım, anlaşalım ve Türkiye’yi bölmede ortak hareket edelim deseydi yaratıcı yıkıcılığın tüm piyonları zil takar oynardı!

Sayın Perinçek’in açıklamasını Kürtçü siteler geniş olarak verdiler. Önyargıların girdabından kurtulamayan Rasthaber çağrıyı, “Önce AKP Şimdi de Perinçek” başlığıyla verdi. AKP’nin “Anayasa değişikliği” için PKK’nin yasal alandaki işlerini yürüten HDP’nin kapısını çalmadaki yanlışı, Sayın Perinçek’in çok yerinde ve anlamlı çağrısıyla bir tutması anlaşılır değildir. Ayrıca ikisi arasında hiçbir benzerlik olmadığı halde yanlış karşılaştırmaya girişmek en hafif deyimle aymazlıktır.

Barzanici Rudaw çağrıyı şöyle haberleştirdi, “Perinçek “Buradan Kandil'e sesleniyoruz, kardeşinize kurşun sıkmayın. Elinizdeki ABD'den, İsrail'den aldığınız silahları, kardeşlerim, bırakın yere atın. Türkiye sizi kucaklamaya hazır!” dedi. Haberi veriş tarzı diğerlerinden farklı olan Rudaw’da devamında, “her fırsatta Cumhur İttifakına destek verdiğini belirten Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek Mardin’den Kandil’e çağrı yaptı.” diyerek sap ile samanı birbirine karıştırdı. “Perinçek, partisinin 'herkese kucak açtığını' belirterek "Nasıl dinimizde tövbe var, Vatan Partisi'nde de tövbe var. Yanlış yapanları da partimize çağırıyoruz" sözleriyle haberini noktalıyor. Rudaw ile diğer Kürtçü siteler arasındaki nüans farkını gördüğümüzü belirtelim.

Nerina Azad’da “Doğu Perinçek’ten PKK’ye kucaklaşma çağrısı” başlığıyla haberleştirdi. Sayın Perinçek'in PKK ile kucaklaşmayı değil hepsinin silah bırakarak ülke topraklarına dönmelerini öneriyor. Bunun anlamı PKK örgütsel hayatını sonlandırmalıdır çağrısıdır. Anlamakta güçlük çekenler ya da bilerek çarpıtanlar Vatan Partisi’nin geçmişte defalarca Amerikancı PKK’nin beyaz bayrak çekerek tarihe karışmasını ısrarla savunmuştur, savunmaya devam etmektedir. Vatan Partisi’nin Lideri ve kadrolarının hiçbirinin ağzından bu yönde açıklama olamamıştır. Olmayacaktır!

Kurdıstan 24 ise, “Perinçek’ten PKK’ye mesaj” başlığını kullanmayı yeğlemiş. Sayın Perinçek’in çağrısını diğerleri gibi tekrarlayan Nerina Azad haber sitesi, “Perinçek, ‘Nasıl dinimizde tövbe var, Vatan Partisi'nde de tövbe var. Yanlış yapanları da partimize çağırıyoruz.” Sözlerini öne çıkarmış.

Özgür Dersim Haber sitesi çağrıyı yorumsuz verdi. Başkan Doğu Perinçek'in Mardin konuşmasının bir özetini sunan site, “Türkiye bir üretim devrimine gidiyor. Hiç kimse bunu engelleyemez. Üretirsek, bereket getirirsek tarlalarımıza, çarşılarımıza sanayilerimize ABD bize diş geçiremez, İsrail bizi bölemez. Türkiye birliğe bütünlüğe gidiyor. Birliğimizi pekiştirmenin zamanıdır. Cesur olacağız, korkmayacağız kararlı olacağız. Millet olarak birleştiğimiz zaman kimse bize diş geçiremez. Zincirleri kırarız. Zorlukları aşarız.” Sözlerini haberinde kullanmış.

YENİ AKİT KAFASI

Başkan Doğu Perinçek'in Mardin konuşmasını Yeni Akit, “Doğu Perinçek'ten skandal ifade! Teröristlere 'kardeşlerim' dedi başlığıyla okuyucularına duyurdu. “Perinçek PKK'lı teröristlere seslendi: Kardeşlerim...” diyerekten özel vurgu yapıyor. Başkan Doğu Perinçek’in Mardin konuşmasının hiçbir yerinde PKK’lilere kardeşlerim ifadesini kullanmamıştır. Ulusal Kanal’da tekrarı yayınlanan konuşmayı Yeni Akitçiler bir kez daha can kulağıyla dinlesinler o zaman ne dediğini anlarlar! PKK’ya silahı bırakın çağrısının neresi yanlış? Silah bırakan örgüt bittiğini ilan etmiş olur ve bu Türkiyemiz açısından paha biçilmez değere sahiptir. Ayrıca, PKK kendiliğinden değil Türkiye’nin kahramanca direnişinden ve sonuç olarak yenilmesinden dolayı bitmeye doğru gidiyor. Bu olguyu göremeyenler meselenin esasına değil, kendi kafalarından uydurdukları hurafelere sarılıyorlar.

Yeni Akit korosuna katılan Mardinhaber’de, “Perinçek Mardin'de PKK'ya KARDEŞLERİM diye seslendi” başlığını kullanmış. Yine SonDakika.com gibi sitelerde de benzer başlıklarla haberleştirmelere rastladık.

Sputnik Türkiye, “Perinçek: Kandil'e sesleniyoruz, elinizdeki ABD silahını bırakın, Türkiye sizi kucaklamaya hazır” başlığıyla haberleştirdi. Haberde yanlışlıkla ve dikkatsizce Mardin yerine “Malatya 1. Kongresi” deniyor.

ODA TV, Gazete Duvar haberi yorumsuz verirken Veryansın TV ise kötü niyetini haberin içine sıkıştırıyor. “Perinçek, PKK terör örgütüne seslendi” sözleriyle giriş yapan ismi bile itici Veryansıncılar şu cümleyi kurma becerisini gösterebiliyorlar, AKP’den kovulduktan sonra VP’ye katılan Ethem Sancak’la birlikte.” Peki, Bay Nihat ve Bay Erdem hiç mi utanmadınız? Şu yazdıklarınızın iler tutar bir yönü var mıdır? İş İnsanı Ethem Sancak ne yapmaya çalışıyor biliyor musunuz? İşi gücü bırakmış devrimci partide ülkesinin birlik ve bütünlüğü için kolları sıvamış il il geziyor. Bundan daha iyi bir şey olabilir mi? Hani nerede kaldı sizin o süslü milliyetçiliğiniz? Yurtseverlik nerede siz neredesiniz?

Solumsu BirGün Gazetesi, PKK/HDP’nin kuyruğu Evrensel Gazetesi, Sol Portal vesaire hepsi PKK/HDP gibi çağrıyı görmezden geldiler! Çünkü bu çağrı işlerine gelmediği gibi düzenlerini de bozacaktır.

PKK/HDP KAPATILACAK

Vatan Partisi Merkez Yayın Organı aylık Teori Dergisi’nin Kasım 2022 - 394. Sayısında yayınlanan “Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı’na MKK Raporu”nu “Perinçek Mardin’de PKK’ya KARDEŞLERİM diye seslendi” diyen zevatın dikkatine sunuyoruz. Genel Kurultay’da aynen onaylanacak olan Rapor’da aynen şöyle söyleniyor: “Vatan Partisi HDP (yani PKK. Mİ) ve FETÖ ile hiçbir zaman ve hiçbir koşulda işbirliği yapmayacaktır.” (Teori.s. 8) NOKTA.

# pkk # hdp # Doğu Perinçek # vatan partisi # mardin