Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı Nurten Sırma uyardı: Kurban kesecekler dikkat!

TÜKONFED Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı Nurten Sırma, bayramda kurban keserken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı Nurten Sırma, kurban kesecek vatandaşlar için önemli uyarılarda bulundu. Sırma, kurban etinin nasıl muhafaza edilmesi gerektiği, kesilen etlerin kaç gün dinlendirilip tüketilmesi gerektiği gibi akıllara takılan soruları yanıtladı. Sırma, kurbanın muhakkak izinli yerlerden satın alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca ette kararma, yeşerme vb. durumlar olduğu takdirde etin asla yenmemesi gerektiğini aktaran Sırma, kesimhaneden geldikten sonra vatandaşın eti kontrol etmesi gerektiğini vurguladı. Sırma, Kurbanlıkların akciğer kısmında beyazlık ya da bacağında şişlik gibi durumların olması halinde de etin tüketilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Bayramda sakın bunları yapmayın! Uzman Görüşü İşte Rusya'nın en önemli gördüğü o konu! Uzman Görüşü "Prigojin bir dönek" Uzman Görüşü Erdoğan, Fetövari çıkışıyla kimleri kastetti? Uzman Görüşü Ücretli Öğretmenler haklarını istiyor! Uzman Görüşü Altında düşüş devam edecek mi? Uzman Görüşü FETÖ'nün "Tavşan Aday" taktiğini deşifre etti! Uzman Görüşü Fransa Afrika'dan tekme tokat kovuluyor! Uzman Görüşü İstanbul depremi için korkutan uyarı! Uzman Görüşü "Yakında tüm kesimler ayaklanacak!" Uzman Görüşü "Atatürk'ün Hollywood'a ihtiyacı yok!" Uzman Görüşü Otizm nedir ve nasıl anlaşılır? Uzman Görüşü