Her şey en kaliteli bal için

Muğla'nın gezgin kadın arıcıları en iyi bal için il il dolaşıyor. En iyi çiçek balı ve polen üretimi için yüksek rakım ile bitki zenginliğine sahip bölgelere kovanlarını taşıyorlar. Onların mesaisi yok üretim için gece gündüz emek harcıyorlar.

Türkiye çam balı üretiminin yaklaşık yüzde 80'inin karşılandığı Muğla'da, gezginci arıcılık da önemli yer tutuyor. Arıcılar il il gezerek en iyi balı üretmeye çalışıyor.

Doğu Anadolu ile Trakya yaylalarının yolunu tutan gezginci arıcılar arasında çok sayıda kadın da bulunuyor.

Gezgin arıcılık yapan Mehmet Çepel, eşinin çok yardımcı olduğu söyledi. Ayrıca Çepek arıcılar en keyifli zamanın bal sağımı olduğunu belirtti.

Türkiye'de işsiz sayısı kaç oldu? Yurt Bitlis ve Zonguldak'ta uyuşturucu operasyonu Yurt Yeşil Arıkuşu ilk kez görüntülendi Yurt Adnan Menderes'in son mektubu yapay zekayla seslendirildi Yurt "Çiftçi Kan Ağlıyor!" Yurt Konyalı çiftçiden mazot isyanı! Yurt Buharkent'te taze incir festivali Yurt Ege Üniversitesi sağlık çalışanları hâlâ ödeme alamadı Yurt Galata Köprüsü depreme hazırlık için bakıma alınıyor! Yurt Türkiye şehitlerini uğurladı! Yurt İstanbul depreme nasıl hazırlanmalı? Yurt Sakarya'da büyük çiftçi buluşması Yurt