ABD'nin San Antonio kentinde göçmen dramı: 46 ölü

ABD'nin Teksas eyaletinin San Antonio kentinde 46 göçmen, bir tırın dorsesinde ölü bulundu. 16 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Olaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken kamyonda bulunanların yasa dışı yollardan ABD'ye geçmeye çalıştığı tahmin ediliyor.

ABD'de göçmenleri taşıdığı ifade edilen terk edilmiş TIR'da 46 kişi ölü bulundu. San Antonio İtfaiye Kurumu, 4'ü çocuk toplam 16 kişinin de hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Kamyon, şehrin dışında demir yolu yakınlarında ücra bir noktada terk edilmiş şekilde bulundu. Bölge itfaiyesinin şefi, yaralı olarak hastaneye kaldırılan kişilerde sıcak çarpması belirtileri olduğunu söyledi.

Öte yandan yetkililer soğuk taşıma özelliği olan kamyonun klimalarının çalışmadığını, içeride de su olmadığını belirtti.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, ülkenin bu bölgedeki konsolosunun olay yerine gittiğini duyurdu. Bakan, ölenlerin uyruklarının henüz net olmadığını da açıkladı

Kamyonda bulunanların yasa dışı yollardan ABD'ye geçmeye çalıştığı tahmin ediliyor.

Rusya'dan Ukrayna'daki yabancı askerler hakkında açıklama Dünya Çin petrol çıkarma ekipmanı üreten ilk akıllı fabrikasını faaliyete geçirdi Dünya İran Zuljanah uydusunun testlerini sürdürüyor Dünya İngiltere'de insanlık dramı! Dünya İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sedatpad'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar! Dünya Nijer emperyalizme karşı ayakta Dünya Rusya Ukrayna'nın İHA saldırısını engelledi Dünya NATO'ya giren Finlandiya'ya ilk silah verildi! Dünya DEAŞ'ın bir lideri daha öldü! Dünya Nijer'de neler oluyor? Dünya Çin ordusunun kuruluşu kutlandı! Dünya İran ve Suriye Türkiye-Suriye normalleşmesini görüştü Dünya