Çin tepki gösterdi ABD Tayvan'da geri adım atmak zorunda kaldı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’nin Tayvan’ı ziyaret planı tartışma yarattı. Çin, ziyaretin duyurulmasıyla askeri seçenekleri değerlendirme mesajı verdi, ABD ise geri adım attı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin ağustos ayında Tayvan'a seyahat etmeyi planladığını duyurdu

Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Başkanı Biden, ordunun bu ziyareti uygun görmediğini söyledi. Çin, ziyaretin duyurulmasıyla askeri seçenekleri değerlendirme mesajı vermişti.

Çin Komünist Partisi’nin yayın organı olan Global Times’ta “savaşın eşiğine geliriz” uyarısı yer almıştı. Bu açıklamalardan sonra ABD’den geri adım geldi.

Biden, Güney Kore ve Japonya ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarla Tayvan gerginliğini artırmıştı. Tokyo'da açıklama yapan Biden, Çin’in operasyon başlatması halinde Tayvan'ı savunmak için askeri müdahalede bulunacaklarını söyledi.

Bu açıklamalar sonrasında Çin, sert bir şekilde cevap vererek, ABD’nin bölgede askeri bir gerginlik yaratma çabalarını eleştirmişti.

Ukrayna ordusu tahıl ambarlarını böyle yok ediyor Dünya Bulgaristan'da ''NATO öncesi daha güçlüydük'' çıkışı geldi Dünya Rusya dostane olmayan ülkeler listesini güncelledi Dünya İngiltere'de insanlık dramı! Dünya İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sedatpad'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar! Dünya Nijer emperyalizme karşı ayakta Dünya Rusya Ukrayna'nın İHA saldırısını engelledi Dünya NATO'ya giren Finlandiya'ya ilk silah verildi! Dünya DEAŞ'ın bir lideri daha öldü! Dünya Nijer'de neler oluyor? Dünya Çin ordusunun kuruluşu kutlandı! Dünya İran ve Suriye Türkiye-Suriye normalleşmesini görüştü Dünya