Bakan Çavuşoğlu Çinli mevkidaşıyla Tayvan'ı görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,, 4. Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı için gittiği Kamboçya'da Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüştü. Görüşmede Tayvan meselesi de konuşuldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,, 4. Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüştüğünü aktardı. Çavuşoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

- Wang Yi ile de görüştük. İkili ilişkilerimizi değerlendirdik. Son gelişmeler, Tayvan, gerekse Ukrayna, ele aldık. Türkiye'de gerçekleştirilecek bazı projeler vardı, o konuları da gündeme getirdiler. Biz de bunlara ilaveten Uygur Türkleri konusundaki hassasiyetimizi kendilerine aktardık. Türkiye'den gidecek bir heyeti 7 günlük bir karantinadan sonra bölgeye gelmesini istediklerini söylediler. Ayrıca büyükelçimizin önümüzdeki süreçte bölgeye ziyareti kısıtlanmadan bölgeye ziyaret etmesi de gündemde.
Şentop Libyalı mevkidaşıyla işbirliği mesajı verdi Dış Politika Ukrayna'dan gelen gemideki denetleme başladı Dış Politika Odessa'dan gelen tahıl gemisi İstanbul'da Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika