Japonya’yı Nanmadol tayfunu vurdu: 1 ölü 70 yaralı

Doğu Asya'da ortaya çıkan Nanmadol tayfunu Japonya’yı etkisi altına aldı. Ülkenin güneyinde 1 kişi hayatını kaybetti, 70'e yakın kişi yaralandı. Bölgedeki 9 milyondan fazla kişiye de tahliye uyarısı yapıldı.

Japonya'yı tropikal fırtına vurdu. Afet nedeniyle Miyazaki eyaletinde 1 kişi hayatını kaybederken 70 kişi yaralandı.

Japonya Meteoroloji Ajansı güneydeki Kyuşu bölgesinde etkili olan Nanmadol tayfununa karşı afet uyarıları ve tahliye çağrısı yaptı.

Bölgede, 3,7 milyon hane ve yaklaşık 8 milyon kişiye yönelik tahliye çağrısı, 4,2 milyon hane ve yaklaşık 9 milyona kişiye genişletildi.

Nandamol tayfununun Kyuşu'nun kuzeyine yönelerek başkent Tokyo'nun da yer aldığı ana kara Honşu'ya doğru hareket ettiği bildirildi.

Ülkede bu yıl meydana gelen 14. tayfun olarak tanımlanan "Nanmadol'un  farklı noktalara doğrusal hareketli yağışlar taşıyacağı" bildirildi.

İngiltere'nin yeni kralına protestolu karşılama Dünya Kazakistan'ın başkenti yeniden Astana oldu Dünya Kırgızistan ve Tacikistan liderleri ateşkes için el sıkıştı Dünya İngiltere'de insanlık dramı! Dünya İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sedatpad'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar! Dünya Nijer emperyalizme karşı ayakta Dünya Rusya Ukrayna'nın İHA saldırısını engelledi Dünya NATO'ya giren Finlandiya'ya ilk silah verildi! Dünya DEAŞ'ın bir lideri daha öldü! Dünya Nijer'de neler oluyor? Dünya Çin ordusunun kuruluşu kutlandı! Dünya İran ve Suriye Türkiye-Suriye normalleşmesini görüştü Dünya